22_03_29_erdmost_nincskep

Tornáztasd meg az agysejteket! IQ-vetélkedő alsósoknak

22_03_29_erdmost_nincskep

Tornáztasd meg az agysejteket! IQ-vetélkedő alsósoknak

Évtizedes hagyomány már a Gárdonyi iskolában az IQ-vetélkedő, amit alsó tagozatos gyerekeknek rendeznek. Idén nyolc érdi és környékbeli csapat mérkőzött meg egymással.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

– Az volt a célunk, hogy a gyerekek játékos formában, előzetes felkészülés nélkül, csapatban dolgozva és a legkisebbeket is bevonva versenyezhessenek. Minden csapatban van elsős, másodikos, harmadikos és negyedikes diák is, és együtt oldották meg a feladatokat – mondta tudósítónknak Balláné Nemoda Éva igazgatóhelyettes, a verseny szervezője.

 – Minden évben más és más téma köré csoportosítjuk a feladatokat, hogy a vetélkedő változatos legyen. Idén az emberi test állt a középpontban: az érzékszerveikre (látás, hallás, tapintás), valamint az emlékezetükre, figyelmükre hagyatkozva kellett elvégezniük játékos feladatokat.

Szerveztünk kincskeresést, közmondás-kirakóst, hangfelismerést, mozgásos játékokat is. Az alsós munkaközösség minden tagja szerepet vállalt a versenyben, amely a bemelegítő kvíz után több állomáson zajlott, forgószínpad-szerűen. A bemelegítőre egy becsapós agytornával készültünk; tíz találós kérdésre kellett válaszolniuk a gyerekeknek – tette hozzá a tanárnő.

Bár a versenyben hirdettek győztest, igazából minden csapat nyert: a tankerület támogatásával könyveket és apró ajándékokat vihettek haza a gyerekek.

A versenyen első helyen az Érdligeti Általános Iskola végzett, második a Bálint Márton (Törökbálint), harmadik a Bolyai csapata lett.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email