22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: nem tudott nyerni Hévízen az Érdi VSE

22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: nem tudott nyerni Hévízen az Érdi VSE

Nem kis meglepetésre már az első percben megszerezte a vezetést a házigazda Hévíz SK az Érdi VSE ellen, a második játékrészben emberhátrányba is kerülő éllovas azonban hiába tett többet a sikerért, Damina László együttese óriási bravúrt elérve győzött 1–0-ra az NB III 16. fordulójában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Idilli környezetben, szélcsendes, hideg levegőjű, ugyanakkor napsütéses időben fogadta a “tavasz” első fordulójában a sereghajtó Hévíz SK a listavezető Érdi VSE-t, hiszen az NB III Nyugati csoportjának 16. fordulója hivatalosan már a tavaszi félévhez tartozna.

A felek a nyitókörben találkoztak Érden, akkor a házigazda kiütéses, 7–0-s győzelmet aratott, ám nem vehette félvállról az elmúlt hetekben egyre inkább összeálló Zala megyei riválist Limperger Zsolt csapata, pláne, hogy az érdi szakvezető az elmúlt héten ötödik sárga lapját begyűjtő és így eltiltását töltő Pál Szabolcs mellett a betegséggel küszködő Pintér Nikolával és Kalmár Domonkossal sem számolhatott, igaz, a védelembe visszatért és kezdőként kapott szerepet Májer Gergő.

A mérkőzést rosszul kezdték az érdiek, hiszen rögtön az első percben egy felívelt hazai labdát Bozsoki Imre fejelte haza, amely Kertész Ferencet is meglepte, a labda kiesett a kezéből, épp Török Milán elé, aki éles szögből passzolt a kapuba (1–0).

Ezután az érdiek előtt is megnyílt az egyenlítés lehetősége, de hiába mentek el a vendégek a bal szélen, a második hullámban érkező Gera Dávid nem talált kaput. Az első percek helyzetei után kissé alábbhagyott a lendület, az érdiek birtokolták többet a labdát, akik a következő nagy helyzetig a 15. percben jutottak, amikor Németh Gábor baloldali beadását Koós Gábor fejelte nem sokkal a kapu fölé.

Azért a Hévíz is megmutatta oroszlánkarmait: a 25. percben Horváth Márió baloldali szögletet tekert az érdi kapura, ám Kertész bravúrral kiöklözte a tekerést. Bő félóra játék után ismét nagy lehetőség adódott a házigazdák előtt, amikor Pajor Imre tört be a balszélről, majd a tizenhatos vonalától harcolt ki szabadrúgást, de ezt Horváth Márió fölétekerte.

A játékrész hajrájában Czirjék Zoltán kapus hibája után két védő mentette meg a góltól a Hévízet, amikor Mojzer elől tisztáztak, majd Németh baloldali betörés után készített Gera Dávid elé, aki húszról, ballal tekert mellé. A szünet előtti pillanatokban pedig Koós Gábor lapos, megpattanó lövése tartott a kapu jobb alsó sarkába, ám Czirjék menteni tudott. Sőt, a kétperces ráadásban Koós szépen vett le egy labdát, amit egyből kapura küldött, de léc alá tartó kísérletét is védte Czirjék.

A fordulás után nagy erőket mozgósítottak az egyenlítésért a vendégek, azonban Kónya Benjámin a játékrész elején két sárga lapot is begyűjtött, a listavezető pedig bő egy óra játék után emberhátrányba is került. Ennek ellenére is veszélyesen játszottak az érdiek, nem sokkal később Gera Dávid tüzelt ballal, melyet Czirjék bravúrral védett. A folytatásban az ember- és gólhátrányban lévő érdiek így is saját kapuja elé szegezték a Hévízt, a szünetben csereként beálló Balogh Ádámnak is elsült a bal lába, Czirjék azonban ezt is védte.

Aztán újabb pillanatokkal később Kollega Krisztián szöglet utáni kipattanót szúrt kapura, melyet többen már bent láttak, de nem talált kaput. A hajrában sem történt változás, az Érdi VSE veretlenségi szériája a Hévíz SK vendégeként tört meg, Limperger Zsolt együttese pedig vereséggel “kezdte” a tavaszt.

– Ez nem az első meccs, amikor az ellenfél megint egy ajándék góllal tud vezetni, utána próbálkoztunk becsülettel, voltak lehetőségeink is. Nem szokásom a játékvezetővel foglalkozni, de most úgy gondolom, elég érdekesen vezette és akkor enyhén fogalmazok…

Volt két olyan tizenegyes, amit mindenki látott a pályán, csak ő nem, de nem kifogásokat akarok keresni, mert sokkal jobban kellett volna játszanunk.

Tudtuk, hogy nyolcan-kilencen védekeznek, kicsi a pálya, ettől függetlenül voltak helyzeteink, az ellenfél rúgta, amerre állt. Sajnálom, hogy így alakult – értékelt Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

– A rúgott gól meghatározta a meccset, de ha belegondolunk, az Érd és köztünk tizenöt helyezés van a tabellán, az érdi játékosok tapasztalati tényezőjét, tudását, felkészültségét össze sem lehet hasonlítani a hévíziekével. Hogy egy ilyen jó csapat kap egy gólt az első percben, attól még rúghat ötöt, hiszen mi ott hetet kaptunk. Nem játszottunk szép focit, de egy Érd ellen nem is szabad, ha szépen játszottunk volna, ez a csapat kivégez minket, mint az első fordulóban, amiből sokat tanultunk. Egy jobb csapat volt nálunk az Érd, amely sokat tett azért, hogy győztesen menjen haza, elvehetetlen tőlük amit eddig elértek, ehhez gratulálok is nekik.

Elnézést kérek tőlük, mert ma nagyon csúnya focit játszottunk, de tudtuk, hogy csak ez az egy lehetőségünk van

– nyilatkozta a hazaiak trénere, Damina László.

Az Érdi VSE a 2019-es esztendő utolsó tétmérkőzését december elsején, 13 órától játssza, amikor az NB III Nyugati csoportjának 17. fordulójában a Sárvár FC-t látja vendégül az Ercsi úti Sporttelepen.

NB III, Nyugati csoport, 16. forduló
Hévíz SK–Érdi VSE 1–0 (1–0)
Hévíz, 200 néző. V: Kovács J. Z. (Rózsa, Schweighardt)
Hévíz SK: Czirjék – Kopasz-Bódi, Baráth, Giber, Tóth G. – Pajor – Török M. (Kobra, 90. perc), Horváth M. (Rubin, 90+2. p.), Németh Á., Vass Gy. – Bontó (Horváth L., 90+1. p.)
Vezetőedző: Damina László
Érdi VSE: Kertész F. – Májer (Balogh Á., a szünetben), Bozsoki, Csiszár, Németh G. V. – Gera D., Koós, Kónya B., Melczer – Mojzer, Kollega
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Gól: Török M. (1. perc)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email