22_03_29_erdmost_nincskep

Popeye az érdi óvodában

22_03_29_erdmost_nincskep

Popeye az érdi óvodában

Manapság, a gyorsételek világában meglepő, hogy van olyan óvodás, akinek a spenót a kedvence, meg a répa. Az Ófalusi óvodában sok ilyen gyerek van, ami részben annak köszönhető, hogy a kicsik játékosan ismerkedhetnek meg a zöldségekkel, gyümölcsökkel, no meg az egészséges életmód alapjaival.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Másfél évtizedes hagyománya van az Ófalusi óvodában az egészségnapnak, ahol azt tanulhatják meg a gyerekek – természetesen játékos keretek között –, hogy miért fontos a rendszeres fogmosás, a testmozgás, a levegőzés, no meg a gyümölcsök és a zöldségek fogyasztása.

November 20-án minden ovis tevékenység az egészséges életmódhoz és annak népszerűsítéséhez kapcsolódott: a kézműves foglalkozásokon papírgolyókból alma készült, szakember segítségével gyakorolták a helyes fogmosást, gyümölcsökből, zöldségekből faragtak állatokat, gyümölcslevet préseltek, és kipróbálták, milyen ízük van a nyers zöldségeknek fokhagymás mártogatóssal.

– Pályázati forrásból minden csoportnak vásároltunk gyümölcscentrifugát, így egészséges italok készülhetnek. Persze nem csak a gyerekek szomját oltjuk: a konyhában tökös lepényt is sütöttek a dadusok – mondta tudósítónknak Pócsiné Sivák Erzsébet tagóvoda-vezető, akitől megtudtuk azt is, hogy ezekkel az apró fortélyokkal el lehet fogadtatni a gyerekekkel a nemszeretem zöldféléket is.

– Amit saját maguk készítenek, azt sokkal izgalmasabb megenni. Nem beszélve arról, hogy a gyerekek játékos formában megtanulják a kés használatát is. Sok szülő fél kést adni a gyerek kezébe, pedig az iskolában már kötelező használni ezt az evőeszközt. Nyílt napunkon a szülők elleshetnek ötleteket arra, hogyan tanítsuk meg a gyerekeket a késsel bánni, és arra is, hogyan keltsük fel az érdeklődésüket a gyümölcsök, zöldségek iránt. Nem kell nagy dolgokra gondolni: három-négy almakarikából és pár darab szegfűszegből például jópofa hóembert csinálhatunk – tette hozzá a tagóvoda-vezető.

Ezek a nyílt napok nagyon kedveltek a szülők körében, akik ilyenkor együtt játszanak, munkálkodnak a gyerekekkel, és persze ők is elsajátítanak apró praktikákat. Az óvoda következő nyílt rendezvénye az adventi foglalkozás lesz.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email