22_03_29_erdmost_nincskep

„Az elveszett játékok életre kelnek és körbe kigyúlnak a fények”

22_03_29_erdmost_nincskep

„Az elveszett játékok életre kelnek és körbe kigyúlnak a fények”

Az óvodások adtak koncertet és tartottak táncbemutatót azon az esten, amit a Napsugár Tagóvoda szervezett pénteken a Festal Étteremben a tagintézmény alapítványának, az Együtt Értük Alapítvány javára. A befolyt összegből a gyerekek mozgásfejlesztését segítő eszközöket terveznek beszerezni.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Villannak a vakuk, egyre másra kerülnek elő a zsebkendők: a kamerafunkcióra kapcsolt okostelefonok mögül követik a szülők, ahogy a Katica csoportosok éneklik mécsesekkel a kezükben, hogy „az elveszett játékok életre kelnek/ és körbe kigyúlnak a fények” a Padlás című musical slágeréből, az Örökre szépekből. Aztán jönnek a Kamilla csoportosok esernyővel a kezükben, hogy a Mary Poppins egyik jelenetét adják elő, hatalmas tapsot kapnak persze ők is.

Digner Brigitta, tagintézmény-vezetővel beszélgetünk az alapítványi koncertről, amíg beáll az együttes, akik a vacsorához és a tánchoz biztosítják a jó hangulatot.

– Hosszú-hosszú ideje, az 1990-es évek óta legalább évente egyszer tartunk az óvoda alapítványa, az Együtt Értük Alapítvány javára különböző műsorokat, koncerteket. Idén olyan mozgásfejlesztő eszközökre gyűjtünk ezzel az eseménnyel, amelyeket a mindennapos testnevelésben, például a mezítlábas tornákhoz tudunk használni – magyarázza Brigitta.

A Napsugár Tagóvodában, mint azt a tagintézmény-vezető kifejti, fontosnak tartják a kicsik egészséges életmódjának kialakítását és ennek részeként a mozgásfejlesztést, mert tudják, hogy ezzel az idegrendszerükön keresztül számos más készséget és képességet, többek között a beszédérést is segíthetik.

Az est fő szervezője, ahogy az alapítványi rendezvényeké már évek óta, Szilva Katalin óvónő. Ő tanította be a Katicáknak a musicalt, és ő hívta meg a zenészeket, a Kiss Company-t is. Azt mondja, abszolút sikeresnek mondható az est, hiszen az óvoda közelében levő étterem 120 férőhelyes terme zsúfolásig megtelt. A tornaeszközök beszerzésének tehát már semmi akadálya, az est pedig arra is jó alkalomnak tűnik mind a gyerekeknek, mind a szülőknek, na meg persze az óvoda pedagógusainak, hogy egyenek-igyanak, kötetlenül beszélgessenek egymással, érezzék jól magukat, miközben tudják, hogy együtt, értük megint sikerült közösen egy szép célt elérniük. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email