22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: tovább növelte veretlenségi szériáját az Érdi VSE

22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: tovább növelte veretlenségi szériáját az Érdi VSE

Továbbra is őrzi kiváló mérlegét az NB III Nyugati csoportjában az éllovas Érdi VSE, amely hátrányból fordítva győzte le Melczer Vilmos és Csiszár Zoltán góljaival 2–1-re a VLS Veszprémet.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Remek előjelekkel várta a VLS Veszprém elleni bajnoki mérkőzését az elmúlt nyolc mérkőzésén veretlenségét megőrző listavezető Érdi VSE, ugyanis Limperger Zsolt szinte minden játékosára számíthatott az NB III Nyugati csoportjának 15. fordulójában. A kiváló, napsütéses időjárásnak köszönhetően pedig kiváló összecsapásra volt kilátás.

A jól kezdődő meccs első nagy lehetősége a hazaiak előtt adódott, de hiába Kollega Krisztián és Mojzer György kényszerítője, előbbi lövése a védőkről épp Gera Dávid elé pattant, aki közelről csak a kapufát találta el. A következő lehetőség a vendégek előtt adódott, de a nyolcadik percben Nagy Richárd ígéretes, távoli lövését Kertész Ferenc könnyűszerrel hárította.
Az érdiek sem álltak le, Koós Gábor hosszúra tekeredő baloldali szögletére ugyan jól érkezett Mojzer György, ám a támadó fejesét a gólvonalon, a léc alól sikerült megmentenie a vendég védőknek, majd az ismétlésnél Gera Dávid lövése akat el a blokkban. Sőt, újabb egy perccel később Kollega Krisztián tekerése is közel állt a gólhoz, ám ha csak kis híján is, de elkerülte a kaput.

De hiába volt nyomás alatt a vendégek kapuja, a vezetést a VLS Veszprém szerezte meg, amikor egy jobboldali akciót követően a középen érkező Molnár Balázs talált a kapuba (0–1). A hátrány mintha megfogta volna az érdieket, legalábbis a következő percek kevés helyzetet hoztak. Aztán a 37. percben sikeresen egyenlített a házigazda, amikor Csiszár Zoltán indítása után Kollega Krisztián robogott befelé a jobbszélről, majd a balon érkező Melczer Vilmosnak passzolt, aki egy igazítás után lőtt kapura, mely a blokkról jutott túl a vendégek kapusán, Deczki Mátén (1–1).

A játékrész hajrájában nagyszerű támadást vezetett az Érdi VSE, amelytől a középen érkező Koós Gábor húzott kapura egy labdát fordulatból, ám a látványos elem nem jelentett veszélyt a veszprémi kapura.

A fordulás után jól kezdtek az érdiek, akik egy Németh Gábor Vince által kiharcolt baloldali szabadrúgás után, Koós Gábor beadásából a kapu előtti kavarodásnál Csiszár Zoltán góljával fordítottak is az 52. percben (2–1).

A folytatásban kissé alábbhagyott a mérkőzés lendülete, az érdiek továbbra is folytatták koncentrált játékukat, s több helyzetet is kidolgoztak, míg a VLS Veszprém is eljutott néhány kapura lövésig, a mérkőzésben így nem történt újabb változás, az Érdi VSE ismét hátrányból fordított, s 2–1-es sikerével kilencmeccsesre növelte veretlenségi szériáját.

– Az első húsz percben meg voltak a lehetőségeink ahhoz, hogy megszerezzük a vezetést, de ahogy lenni szokott, egy “kósza kontrából” – amely szépen fel volt építve – vezetést szerzett a Veszprém. Már nem az első alkalom, hogy vesztett állásból kellett talpra állnunk. Helyzeteink is voltak, ha csak azokat nézzük, akkor megérdemelt a három pont. A Veszprém egy gyors, veszélyes csapat, melyet igazolt is az első gólnál, de bíztam benne, hogy azt a sebességet, amit az első félidőben tanusítottak, abba a másodikban picit belefáradnak és ez így is volt. Amikor megszereztük a vezetést, kicsit leült az ellenfél, mi domináltunk – értékelt Limperger

– Az első félidőben jól játszottunk, megszereztük a vezetést egy szép akció végén, aztán kaptunk egy elkerülhető gólt, de összességében azt gondolom, a mérkőzés egészét nézem az Érd jobb csapat, mint mi, jobb játékosaik vannak, ezt bátran ki merem jelenteni, szervezetettek. Nekünk pedig fiatal játékosaink vannak, akik bebizonyították, nem lehet őket leírni, még úgy sem, hogy az utolsó tíz percet egy emberrel kevesebbel játszottuk, de a fiúk megtették a dolgukat. Nekünk mások a céljaink mint az Érdnek, büszke vagyok a csapahttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgra – értékelte a mérkőzést a VLS Veszprém vezetőedzője, Pető Tamás.

– A mérkőzés elején kicsit talán belealudtunk, de az első húsz perc után átlendültünk a holtponton és végig mi irányítottuk a meccset, nálunk volt a labda, nekik az az egy helyzetük volt, amit be is lőttek, azon túlléptünk, de az a lényeg, hogy még az első félidőben tudtunk egyenlíteni, ami nagy lökést adott nekünk a másodikra, melyben nem éreztem veszélyben a győzelmet. Nagyon össze vagyunk szokva, a védőnégyesünk és a középpályások szenzációsan működnek együtt, de mindenki odatette magát maximálisan – mondta az érdiek középpályára, Kónya Benjámin.

Az Érdi VSE legközelebb november 24-én lép pályára, amikor a bajnokság 16. fordulójában a Hévíz SK vendége lesz.

NB III, Nyugati csoport, 15. forduló
Érdi VSE–VLS Veszprém 2–1 (1–1)
Érd, 250 néző. V: Molnár Réka (dr. Ambrus, Balla)
Érdi VSE: Kertész F. – Pál Sz., Bozsoki, Csiszár, Németh G. V. – Gera D. (Pintér N., 85. p.), Koós, Kónya B., Melczer (Kalmár, 77. p.) – Mojzer, Kollega (Májer, 62. p.)
Vezetőedző: Limperger Zsolt
VLS Veszprém: Deczki – Zachán (Rédling, 70. p.), Dobsa, Felber, Kiliti – Vass Sz., Gulyás, Lőrincz A. (Füleki, 62. p.) – Gálfi (Sárossy, 58. p.), Nagy R., Molnár B.
Vezetőedző: Pető Tamás
Gól: Melczer (37. perc), Csiszár, (52. perc), ill. Molnár B. (24. perc)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email