22_03_29_erdmost_nincskep

Érdi harmonikások a világ élmezejében

22_03_29_erdmost_nincskep

Érdi harmonikások a világ élmezejében

Nagy Réka és Szokolai Lóránt, a Lukin László Zeneiskola harmonikatanárának, Szokolai Zoltánnak a tanítványai arattak a legutóbbi nemzetközi harmonikaversenyeken.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A nyáron Aranycsengő díjban részesült Szokolai Zoltán harmonikatanár diákjaitól jogosan rettegnek már minden nemzetközi és világversenyen az ellenfelek, hiszen ha ők valahol labdába rúgnak, azaz elkezdenek zenélni harmonikájukon, másnak nincs sok esélye mellettük.

Szokolai Lóránt (aki nem mellesleg a tanár tehetséges fia) a 12. helyen végzett a harmonikagyártás olasz fellegvárában, Castelfidardóban megrendezett 44. Nemzetközi Harmonikaversenyen. A megmérettetésen rendkívül erős mezőnyben 260-an versenyeztek a világ minden tájáról, és Lóránt egyedül képviselte rajta hazánkat. A fiú a Bartók Konzi cselló szakán tanul tovább, így szép búcsú volt ez a verseny számára ettől a hangszertől. 

Nagy Réka a IV. Danubia Talents Nemzetközi Zenei Versenyen 98 pontot szerzett a 100-ból, ezzel pedig kivívta magának az abszolút első helyezést, illetve az ezzel járó szép pénzjutalmat is. A versenyen 22 országból 200 versenyző indult különböző hangszeres kategóriában, és 15 versenyző nyerte el a kiemelt első helyet. Réka a második legmagasabb pontszámmal végzett.

Gratulálunk a tehetséges diákoknak és felkészítő tanáruknak, Szokolai Zoltánnak. A Lukin Zeneiskola harmonikatanárával korábban készült interjúnkat itt újraolvashatja, illetve a pedagógus sok szeretettel várja a harmonika iránt érdeklődő zenész palánták jelentkezését is a zeneiskolában.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email