22_03_29_erdmost_nincskep

Boksz: már időzítik a formát az ob-ra

22_03_29_erdmost_nincskep

Boksz: már időzítik a formát az ob-ra

A decemberi, budapesti felnőtt országos bajnokságra készülve léptek szorítóba az Érdi Box Klub ökölvívói a III. Eger Kupán.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A hat nemzet, 42 egyesület és közel 200 ökölvívó részvételével megtartott eseményen az érdiek három öklözője mérette meg magát.

– Ennek a versenynek leginkább a tapasztalatszerzés és a felnőtt magyar bajnokságra való felkészülés volt a célja. Pálházy Ádám és Pócza Milos a felnőtt ob-ra készülnek, így formaidőzítés szempontjából ez egy nagyon jó küzdelem volt számukra, Sipos Ricsinek pedig nincs annyi mérkőzése, mint például Szigetvári Bendegúznak, így úgy gondoltam, neki ez lehet az év zárómeccse, de nála már inkább készülünk a súlycsoportváltásra – kezdett bele Dobrádi Zsolt, az Érdi Box Klub vezetőedzője.

A junior 60 kilogrammosok között érdekelt Sipos Richárd ezúttal osztrák ellenféllel találkozott, ám Dobrádi Zsolt inkább kiszedte versenyzőjét a ringből, hiszen nem szerette volna megvereti versenyzőjét.

Pálházy Ádám a felnőttek 69 kilogrammos súlycsoportjában lépett a kötelek közé, ahol a döntőben vereséget szenvedett nyíregyházi ellenfelétől, így ezüstérmet szerzett.

Az ugyancsak a 69 kilósok között érdekelt Pócza Milos első nap kecskeméti versenyzővel találkozott, aki ellen egy második menetes bal felütéssel aratott döntő fölényes győzelmet, ám a fináléban már megosztott pontozással kikapott a korábbi magyar bajnok kőszegi ellenfelétől, így ő is ezüstérmes lett.

A december 4. és 7. között Budapesten, a Madárfészek Akadémián és a Körcsarnokban rendezett felnőtt magyar bajnokság előtt még egy korosztályos ob-t rendeznek, hiszen az ifjúságiak számára november 13. és 17. között kerül sor a megmérettetésre, ahol az érdiek a 75 kilogrammos Dragonya Dávid által lesznek érdekeltek.

– Dávid nagyon jó formában van, ha a sorsolás viszonylag kedvező, akkor neki ott lehet a helye a döntő közelében, de ez egy nagyon erős súlycsoport, mert van négy-öt nagyon jó versenyző. Úgy gondolom, hogy mindenképpen ott kell lennie a dobogón és ha jó formában lép szorítóba, akkor minden esély megvan rá, hogy minél fényesebb legyen az érem – tekintett előre Dobrádi Zsolt.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email