22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: megküzdött az elemekkel, de nyert Balatonlellén az Érdi VSE

22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: megküzdött az elemekkel, de nyert Balatonlellén az Érdi VSE

Tovább őrzi veretlenségét az Érdi VSE, amely az újonc Balatonlelle SE vendégeként győzött Melczer Vilmos és Pál Szabolcs góljaival 2–0-ra az NB III Nyugati csoportjának 14. fordulójából rendezett mérkőzésen.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Nem voltak túl jók az előjelek az Érdi VSE balatonlellei vendégjátékán, hiszen a hét közben is arról szóltak a hírek az edzőváltáson áteső somogyi együttesnél, hogy a pályára eső jelentős mennyiségű csapadékot elszivattyúzzák, de ezen nem segített, hogy a mérkőzés előtt és közben is szakadt az eső, így még a mérkőzés lejátszása is kérdésessé vált, de a játékvezető alkalmasnak minősítette a pályát.

A mérkőzés az időjárási körülmények miatt kiegyenlített játékot hozott, hiszen az éllovas érdiek sem tudták sokat birtokolni a labdát. Ennek ellenére az első tíz perc számos helyzetet hozott, az érdiektől Kollega Krisztián, Bozsoki Imre és Mojzer György is veszélyeztetett, míg a túloldalon egy távoli kísérlet mellett két lövésnél is játékba kellett avatkoznia Kertész Ferencnek.

Az első negyedóra után a 16. percben Kollega Krisztián beadására tökéletes ütemben érkezett középen Melczer Vilmos, akinek az érdiek vezető góljához csupán bele kellett térdelnie a labdába, hogy bevegye az üres kaput (0–1).

Ezt követően azonban megakadtak a helyzetek, a vagdalkozásból jobbára mezőnyjáték alakult ki, a kapuk nem forogtak veszélyben, s csak az volt a kérdés, melyik csapat hibázik bele a játékba. A játékrész hajrájában a hazaiak kapusa, Bogdán Ádám védett nagyot, majd egy baloldali beadást Koós Gábor fejelt fölé, végül Németh Gábor lövését blokkolták a védők, így a szünetig nem változott az eredmény.

A fordulás után sem változott a játék képe, a pálya állapota pedig egyre rosszabb lett, így jobbára a pontrúgások és ívelgetések után lehetett esélye a feleknek a gólszerzésre, s egy ilyen volt az 50. percben is, amikor Koós Gábor baloldali szabadrúgását kellett kitolnia a léc alól Bogdánnak.

Aztán a 66. percben megduplázták előnyüket a vendég érdiek, amikor egy felívelt labdát Pál Szabolcs vett le mellel, majd közelről lőtt a kapuba (0–2). A kétgólos előny ellenére is nagy erőket mozgósított a listavezető a különbség növeléséért, hiszen Kollega Krisztián, Melczer Vilmos, Koós Gábor és Pál Szabolcs is helyzetbe került, de az adódó lehetőséggel egyikük sem tudott élni.

A hajrában sem változott az állás, az Érdi VSE megérdemelten szerezte meg a három pontot a kétgólos idegenbeli sikerrel, s nyolcmeccsesre nyújtotta veretlenségi szériáját.

– Annak köszönhetjük a győzelmünket, hogy jobban alkalmazkodtunk a körülményekhez. Attól függetlenül, hogy játékra alkalmatlan volt a pálya voltak szép támadásaink és sok helyzetünk. A küzdeni akarással nálunk nincsen gond, ma legalább ennyivel jobbak voltunk a Balatonlellénél. Megijedtem a félidei egygólos előnynél, mert hasonlított a Lipót elleni meccsünkhöz, ahol vezettünk egy nullra és még voltak helyzeteink, ezért felhívtam a fiúk figyelmét, hogy még nincs meg a meccs, de a második félidőben is végig uraltuk a játékot, így megérdemelten nyertünk – fogalmazott az Érdi VSE vezetőedzője, Limperger Zsolt.

– Sajnos reális az eredmény. Az Érd azért áll a tabella élén, mert az ilyen körülményekhez jól alkalmazkodik, itt nem lehetett labdát vezetni, passzolni, de ha jó a pálya, akkor is meglett volna ez a különbség. Nekünk az a tanulság, hogy ha ilyen masszívak vagyunk, akkor ilyen játékkal a hozzánk hasonló csapatokat meg tudjuk verni és elérhetjük a célunkat, a bennmaradást – értékelt Bőzsöny János, a Balatonlelle SE élére Kenéz Szabolcs helyére kinevezett vezetőedző.

Az Érdi VSE legközelebb az NB III Nyugati csoportjának 15. fordulójában, november 17-én, 13 órától a VLS Veszprém ellen játszik az Ercsi úti Sporttelepen.

NB III, Nyugati csoport, 14. forduló
Greenplan Balatonlelle SE–Érdi VSE 0–2 (0–1)
Balatonlelle, 100 néző. V: Kubicsek (Vörös D., Rózsás)
Balatonlelle SE: Bogdán – Hrabovszki, Pap (Szegő, 77.p.), Kiss K., Balogh B. – Fila (Benke, 72. p.), Katona Gy., Laczkó D., Kovács D. (Neubauer, 87. p.) – Körmendy, Pleszkán
Vezetőedző: Bőzsöny János
Érdi VSE: Kertész F. – Pál Sz., Bozsoki, Csiszár, Németh G. V. – Koós, Kónya B., Melczer (Kalmár, 86. p.), Gera D. – Mojzer (Balogh Á., 72. p.), Kollega (Pintér N., 80. p.)
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Gól: Melczer (16. perc), Pál Sz. (66. p.)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email