22_03_29_erdmost_nincskep

Csalóakadémia: így verik át az időseket a csalók

22_03_29_erdmost_nincskep

Csalóakadémia: így verik át az időseket a csalók

A különféle csalásoknak, átveréseknek bárki áldozatul eshet. A tapasztalat azt mutatja, hogy az áldozatok rendkívül széles körből kerülnek ki, létezik azonban egy különösen sebezhető réteg, ez pedig az idősek csoportja. Nekik szól a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács Csalóakadémia című filmsorozata.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Csalóakadémia címmel készített filmsorozatot a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, hogy felhívják a figyelmet a csalási formákra és a megelőzésben segítsék a veszélyeztetett korosztályokat.

– Azt tapasztaltuk, hogy az ilyenfajta kisfilmeknek van a legnagyobb hatása. Azért van rá szükség, mert szeretnénk a bűncselekmények számát visszaszorítani, főleg az idősebbek, mint potenciális sértettek kitettségét szeretnénk csökkenteni – hangsúlyozta az Érd FM 101.3 riporterének Garamvölgyi László, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgatója. 

Mint ahogy rádiónknak elmondta, a bűncselekmények száma az elmúlt években jelentősen csökkent ugyan, de még mindig megvan a társadalomra a veszélye, ha idős személyeket – akik másképp szocializálódtak és nem gyanakodnak – éri támadás.

– Az egyik kisfilm például az unokázós csalásról szól, és azt tudom jelenteni, hogy ezekben az esetekben már nagyon sokszor a kísérleti szakaszban megreked a bűncselekmény, mert nem dőlnek be a nyugdíjasok és be is jelentik a csalás megkísérlését a hatóságoknál – számolt be róla Garamvölgyi László.

Az unokázós csalásról szóló filmet itt nézheti meg:

 

Az Érd FM 101.3-nak adott interjút teljes hosszában itt tudja meghallgatni:


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email