22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: Kisvárdán az ÉRD

22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: Kisvárdán az ÉRD

A K&H női kézilabda liga 8. fordulójában, november 3-án, 14.30-tól a Kisvárda Master Good SE vendégeként lép pályára az ÉRD. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti!

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ihletett formában játszik az elmúlt hetekben Szabó Edina együttese, amely ugyan nála szerényebb képességű ellenfeleket múlt felül, ám a Szent István SE elleni 50 (!) gól alighanem megsüvegelendő teljesítmény minden csapattól. Ezután a másik újonc, a Szombathelyi KKA elleni mérkőzésen is remekül teljesítettek Janurik Kingáék, akik a világ legerősebb bajnokságában az élmezőny tempójához méltón ütötték ki ellenfelüket.

Ezt a formát tovább kell menteni a Kisvárda ellen is, de jóval nehezebb feladat lesz, pláne, hogy a hazaiak elmúlt négy hazai mérkőzésükön nem kaptak ki, a Vác elleni 24–24-es döntetlen mellett a Békéscsabát és a két újoncot verték. Idegenben azonban már nem ilyen fényes Bakó Botondék mérlege, hiszen Székesfehérváron, Siófokon és a Népligetben is vereséget szenvedtek.

Az ÉRD ezzel szemben a Győr elleni idegenbeli, az FTC-től és a DVSC-től hazai pályán elszenvedett veresége mellett Dunaújvárosban és Mosonmagyaróváron is győzött, míg az MTK-t és a Siófokot az ÉRD Arénában múlta felül – a két újonc mellett. Kiss Nikolették a tizenkét ponttal negyedik helyen állnak a tabellán, hátrányuk egy pont a harmadik Siófokhoz képest és kettő a második – de csak nyolc mérkőzést játszó – Ferencvároshoz képest.

A Kisvárda és az ÉRD eddig nyolcsszor találkozott egymással, legutóbb egy barátságos mérkőzésen, a IX. Érd Kupán győztek Szabó Lauráék 30–24-re. A Kisvárda mindössze egyszer nyert az ÉRD ellen, épp legutóbb, az előző idény 23. fordulójában, amikor 31–24-es sikerrel vitték el a pontokat Érdről Tamara Radojevicsék.

Ezt megelőzően csupán egy alkalommal szerzett pontot a Kisvárda az ÉRD ellen, amikor a 2016/2017-es idényben 20–20-as döntetlent ért el. A felek további öt bajnokiján egyaránt érdi győzelem született.

A Kisvárda három győzelmével, egy döntetlenjével és három vereségével a tabella hetedik helyét foglalja el, s a Váccal és az Alba FKC-val egyenlő pontszámmal áll. A szabolcsiak egyik legjobbja Tamara Radojevics: a szerb irányító a bajnokság eddigi hét találkozóján 45 gólig jutott. Mögötte kiegyenlített a mezőny a házi góllövőlistán, hiszen Veronika Habánková 24, Dombi Luca és Vesna Milanovic Litre 18-18 találattal áll, de mögöttük is további három legalább tízgólos játékos szerepel.

Az ÉRD legeredményesebb játékosa is az irányító, Tóth Gabriella, aki kilenc mérkőzésen 52-szer vette be az ellenfelek kapuját, de tőle nem sokkal marad le a 47 gólos Alexandra Nascimento. Őt 34 találattal Markéta Jerábková követi, de Szabó Laura 26, Bízik Réka 24, Jovana Kovacsevics 23, Schatzl Natalie pedig immár 22 gólnál jár.

A november 3-án, 14.30-kor kezdődő Kisvárda Master Good SE–ÉRD mérkőzést Hantos Dorina és Rózsahegyi Brigitta vezeti.

K&H női kézilabda liga, 8. forduló
11.03., 14.30:
Kisvárda Master Good SE–ÉRD (tv: M4 Sport)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email