22_03_29_erdmost_nincskep

„Erre nyomj egy hashtaget”

22_03_29_erdmost_nincskep

„Erre nyomj egy hashtaget”

Új utakon próbálják eljuttatni üzeneteiket a hatóságok hozzánk. Míg a Nébih tavasszal tojásból kikelő kiscsibékkel forgatott valóságshow-t, és most Kossuth-díjas művészekkel neveli a gyerekeket a tudatos vásárlásra, addig a rendőrség Hide the pain Harolddal, azaz Arató Andrással kampányol.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Kossuth-díjas Csík Zenekar tagjai, és a zenekarral együttműködő Vecsei H. Miklós, a Vígszínház színésze, Grecsó Krisztián író, költő, dalszerző, valamint Lackfi János író, költő, műfordító a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal közösen kampányol a tudatos vásárlói magatartás népszerűsítéséért, és az élelmiszerbiztonság fontosságának tudatosításáért.

Az együttműködés eredményeképpen 2 új szerzemény született. Grecsó Krisztián egy úgynevezett pakulár nótát, mai pásztordalt írt, Lackfi János pedig az Enni ezerrel című dal szövegírója, amelyet a Csík Zenekar zenésített meg és Vecsei H. Miklós énekel. 

 

3 millió fals hívás érkezik minden évben a 112 segélyhívószámra. Mókus van a fán, újságos bódé tetején maradt a papucs, nem nyitott ki időben a kocsma, kedd vagy szerda van, hol van az elveszett kulcs, és társai. Több száz operátor 3 műszakban fogadja ezeket a hívásokat is, de nem ezekkel kellene foglalkozniuk, hanem a valódi vészhelyzetekkel, azokkal az esetekkel, amiktől éppen ezek a hívások veszik el nagy eséllyel a lehetőséget, hogy még időben a helyszínre érkezzenek a mentők/rendőrök/tűzoltók. Erre hívták fel a figyelmet Hide the pain Harolddal, azaz Arató Andrással idén:

A tavalyi is emlékezetes volt, akkor Janklovics Péter humoristával kampányoltak a fals hívások ellen:

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email