22_03_29_erdmost_nincskep

Kosárlabda: őrzi hibátlan hazai mérlegét a VMG

22_03_29_erdmost_nincskep

Kosárlabda: őrzi hibátlan hazai mérlegét a VMG

Sorozatban harmadik (hazai) mérkőzést nyerte meg a VMG DSE férfi kosárlabda csapata. Az NB II Közép A-csoportjának negyedik körében az érdiek a Szentendrei KSE-t múlták felül 86–74-re.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A szezonnyitón elszenvedett vereség után zsinórban harmadik hazai mérkőzésére készült a VMG DSE, amely a MAFC-BME-t és a BKG Prima Akadémia U18-as csapatát is két vállra fektette a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban.

A negyedik fordulóban a BKG U18-asait legyőző, de a Honvédtól vereséget szenvedő Szentendrei KSE-t fogadták Miháczi Ádámék.

A találkozó elején rögtön magához vette az irányítást a házigazda, amely végig kézben tartotta a meccset, az első félidő remek védekezésének köszönhetően 39–28-as VMG-előnnyel fordultak a csapatok, majd a harmadik negyedre a támadójáték is alaposan feljavult. Ezt a tíz percet tíz ponttal, 29–19-re hozta az érdi csapat, így az is belefért, hogy a záró felvonást 27–18-ra nyerte a Szentendre, az érdiek így is 86–74-re győztek.

– Tudtuk, hogy kemény, fizikális meccs lesz, mert az ellenfél brusztolós csapat. Végig vezettünk, kézben tartottuk a meccset. Az első félidőben jól védekeztünk, harminc pont alatt tartottuk a Szentendrét, de sok tiszta dobóhelyzetet rontottunk el. A harmadik negyedben remekül támadtunk és öt perc alatt eldöntöttük a meccset. A végén sokat cseréltünk, mindenki játéklehetőséget kapott és már 25 ponttal is vezettünk (68–43), de a végére kicsit kiengedtünk védekezésben. Új játékosunk, Kis Molnár Zoltán kiválóan mutatkozott be, öt hármast dobott a legfontosabb periódusban – értékelt Valaczkay Gábor, játékos-edző, aki betegség miatt nem tudott pályára lépni.

Az érdiek három győzelmükkel és egy vereségükkel a negyedik helyen állnak a tizenöt csapatos bajnokságban, legközelebb november 10-én pedig ismét hazai környezetben játszanak, amikor a Pilis Basketet látják vendégül.

Férfi kosárlabda NB II, Közép A-csoport, 4. forduló
VMG DSE–Szentendrei KSE 86–74 (19–15, 20–13, 29–19, 18–27)
A VMG DSE pontszerzői: Miháczi Ádám 20/3, Kis Molnár Zoltán 17/15, Nyitrai Ákos 13/3, Takács Áron 13, Morauvszki Gergely 11/3, Kerényi Gergő 6, Darabant Zsolt, Kern Péter, Matika Patrik 2-2

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email