22_03_29_erdmost_nincskep

Szellemek és boszorkányok Érdligeten

22_03_29_erdmost_nincskep

Szellemek és boszorkányok Érdligeten

Egy év kihagyás után idén ismét, kilencedjére is megrendezték a TökJó Fesztivált az Érdligeti tónál. Az idei évben rekordokat döntöttek, ugyanis rengetegen voltak és 97 tök közül kellett kiválasztani a legfélelmetesebbet, „legtökösebbet”.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Több százan gyűltek össze a szombati TökJó Fesztiválra az Érdligeti tónál. A tó körül 97 kifaragott, félelmetes, kreatív, izgalmas tök várta, melyik lesz az idei legjobb, a játszótéren pedig sok-sok jelmezbe öltözött kisgyermeket lehetett látni a délután folyamán. Habár idén a jelmezversenyt nem tervezték meg előre, a nagy érdeklődésre való tekintettel a maskarákat is díjazták és a hagyományos jelmezes felvonulás sem maradhatott el.

 

– Az este fő programja a tökfaragó versenyünk volt, amire ezúttal otthon kifaragott tököket vártunk. Összesen 97 darab tököt neveztek be a versenyre, ami rekordszámnak számít, ahhoz képest is, hogy egy héttel az esemény előtt hirdettük meg a programot – emelte ki tudósítónknak Martin Norbert, az esemény szervezője, aki azt is hozzátette, hogy az idei zsűri az eseményre kilátogató emberekből állt össze, így a közönség szavazhatott a győztes tökre.

– A szervező 2030 Egyesület eredeti célja az volt, hogy közösségépítő rendezvényeket szervezzünk és az embereket összehozzuk egymással, beszélgetések induljanak. Talán az sem véletlen, hogy a tavalyi évben elmaradt fesztiválra idén ennyien eljöttek, azt hiszem, ez egyértelmű visszajelzés arra, hogy a hasonló programokra az érdieknek van igénye – tette hozzá Martin Norbert.

 

 

A TökJó Fesztiválon a jelmezes felvonulás is hagyományos, így idén is félelmetes maskarákban várták a gyerekeket. Sokan érkeztek boszorkány, szellem, vagy éppen vámpír jelmezben, de volt „tökfej” halloween-i kosztüm is a versenyzők sorában. 

 

 

A versenyt a 41-es számú tök nyerte meg:

A 2030 Egyesület következő programja a hagyományos szilveszteri jótékonysági futás lesz, december 31-én, amiről novemberben már részletleteket is elárulnak a szervezők.

Tekintse meg az eseményen készült képeinket:

További cikkeink

További cikkeink

A Tisza Párt alelnöke és listavezető EP-képviselőjelöltje megkezdi országjárásának Pest vármegyei etapját.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email