22_03_29_erdmost_nincskep

Ökölvívás: mindhárman dobogón végeztek

22_03_29_erdmost_nincskep

Ökölvívás: mindhárman dobogón végeztek

Az Érdi Box Klub három ökölvívója is szorítóba lépett az egri Kemény Ferenc Sportcsarnokban rendezett junior országos bajnokságon, ahonnan Szigetvári Bendegúz ezüstéremmel tért haza.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Bicskei Doroti az 57 kilogrammosoknál, Sipos Richárd a 60, Szigetvári Bendegúz pedig a 66 kilogrammosok között lépett kötelek közé Egerben.

Bicskei Doroti első meccsén a szikszói Hell Fight Club versenyzője, az elsőszámú válogatott Varga Beáta ellen az első mérkőzésén vereséget szenvedett, így bronzérmet szerzett.

– Nem volt szerencsés a sorsolás, de nagyon sokat fejlődött az előző mérkőzéshez képest, ezért büszkék vagyunk rá, sajnos a rutintalansága miatt ez kevés volt a győzelemhez – fogalmazott Bicskei Doroti szereplésével kapcsolatban Dobrádi Zsolt, az Érdi Box Klub vezetőedzője.

Sipos Richárd első mérkőzésén a székesfehérvári Major Lászlót győzte le egyhangú pontozással, majd az elődöntőben már nem bírt a későbbi győztes pécsi Samu Ferenccel, ezáltal Bicskei Dorotihoz hasonlóan ő is a dobogó legalsó fokára állhatott.

– Egy tisztes helytállást vártunk Ricsitől, szépen bokszolt, jól védekezett, jó támadásokat indított, sokat fejlődött, ezért rá is büszkék vagyunk – értékelte Sipos Richárd bronzérmét Dobrádi Zsolt.

A 63 kilóból 66 kilogrammba lépő Szigetvári Bendegúz első összecsapásán a házigazdák versenyzője, Jakab Imre ellen húzott kesztyűt, majd a második menetben döntő fölénnyel verte riválisát. Az elődöntőben a Papp László Akadémia öklözőjét, Mozsár Zsoltot kemény mérkőzésen múlta felül, ám a fináléban azzal a dunaújvárosi Horváth Mátéval nézett farkasszemet, aki október elején házigazdaként a Duna Kupán megosztott pontozással győzte le, s ezúttal is Horváthot hozták ki a pontozóbírók győztesnek, Szigetvári pedig ezüstérmet szerzett.

– Nagyon parázs csatát vívtak, viszont most fölényesebben nyert Máté, mint múltkor. Bendegúznak nagyon húzós éve volt, az Utánpótlás Magyar Kupát megnyerte, a Bornemissza Emlékversenyen ezüstérmes lett, korosztályos Európa-bajnokságon szerepelt, tehát erős év áll mögötte és jövőre már az ifjúságiak között mutathatja meg, hogy válogatott tud lenni – tekintett vissza az ÉBK vezetőedzője, aki már Szigetvári januári korcsoportváltásáról is szót ejtett. – Sajnos most nem lett magyar bajnok, de a szorítóban nyújtott teljesítménye nagyon jó volt egész évben, nem mindig az eredmény számít, hanem az, hogy ott van a legjobb ökölvívók között – fejtette ki Dobrádi Zsolt.

– Összességében nagyon örülök az eredményeknek, jobban örültem volna, ha Bendegúz magyar bajnok lesz, sajnos nem így jött össze, reméljük, legközelebb még jobb lesz – összegzett Dobrádi Zsolt.

Az Érdi Box Klub ökölvívói legközelebb a november 2-i, III. Érdi Küzdősport Gálán húznak kesztyűt. November 9-én ismét Egerben lépnek szorítóba: a III. Eger Kupán a felnőtt ob-ra készülő Pócza Milos és Pálházy Ádám mellett a tervek szerint Sipos Richárd is ringbe száll, ezt követően november 13. és 16. között Dragonya Dávid részvételével lesznek érdekeltek az ifjúsági országos bajnokságon.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email