22_03_29_erdmost_nincskep

Kosárlabda: közte 65, kiütötte U18-as ellenfelét a VMG

22_03_29_erdmost_nincskep

Kosárlabda: közte 65, kiütötte U18-as ellenfelét a VMG

Megszerezte második (hazai) sikerét a VMG DSE férfi kosárlabda csapata. Az NB II Közép A-csoportjának harmadik körében az érdiek a BKG Prima Akadémia U18-as csapatát ütötték ki hazai környezetben 111–46-ra.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Azt a BKG Prima Akadémia U18-as csapatot fogadta a VMG DSE a Vörösmarty Mihály Gimnázium tornacsarnokában a bajnokság harmadik körében, amely a szezont a MAFC BME elleni 51 pontos vereséggel kezdte, majd hazai pályán a Szentendrétől kapott ki 22 ponttal.

A VMG pedig a Szent Pál Akadémia elleni idegenbeli vereség után az új idény első hazai bajnokiján pedig éppen a MAFC-ot győzte le 86–73-ra, így joggal számított a BKG U18 elleni mérkőzés esélyesének.

Ezt pedig már a mérkőzés elején igazolták a hazaiak, akik már három perc után 10–5-re vezettek, s a sok kimaradt ziccer ellenére is 23–11-es előnnyel zárták az első felvonást.

Aztán a másodikban minden lényegi kérdés végére pontot tettek az érdiek, hiszen a játékrész elején csupán egy pontot tudott elérni a büntetővonalról a BKG, mialatt Takács Áronék tizenhármat termeltek, ezt a negyedet pedig 34–6-ra nyerték, az 57–17-es nagyszünetbeli állás után a második félidő pedig formalitásnak bizonyult.

Ugyan a BKG Prima Akadémia játéka valamelyest feljavult, de ez főként annak köszönhető, hogy az érdiek is visszavettek az iramból, ennek ellenére a harmadik tíz percet 25–19-re, a negyediket pedig 29–10-re nyerte a házigazda, amely végül 111–46-ra diadalmaskodott.

– Borítékolható volt, hogy nagy különbséggel fogunk nyerni, ezért azt kértük a srácoktól, hogy gyakoroljuk azokat a játékelemeket, amiben fejlődnünk kell, gondolok itt a letámadásra és a labdaszerzésekre. A zónavédekezést, tehát a felállt védelem elleni játékot is kellett gyakorolni, mert abban voltak hiányosságaink az elmúlt időszakban és hellyel-közzel ezt is jól megoldottuk. Tudtuk, hogy az ellenfelünknél lényegesen komolyabb játékerőt képviselünk, fizikálisan és rutinban is előrébb tartunk. Megtiszteltük az ellenfelet azzal, hogy végig keményen játszunk, illetve a helyzeteink értékesítését próbáltuk gyakorolni, de ebben van némi hiányérzetem – fogalmazott Valaczkay Gábor, a VMG DSE játékos-edzője, aki ezúttal nem lépett pályára a kiütés alkalmával.

A VMG DSE a bajnokság negyedik fordulójában ismét hazai pályán szerepel, hiszen október 27-én, vasárnap, 16 órától a Szentendrei KSE-t fogadja.

Férfi kosárlabda NB II, Közép A-csoport, 3. forduló
VMG DSE–BKG Prima Akadémia U18 111–46 (23–11, 34–6, 25–19, 29–10)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email