22_03_29_erdmost_nincskep

30 éve szabadon – Szabadságkoncert Simonpusztán

22_03_29_erdmost_nincskep

30 éve szabadon – Szabadságkoncert Simonpusztán

Szabadságkoncertet rendeznek Érden, Simonpusztán, a rendszerváltoztatás 30. évfordulójára emlékezve. Az október 12-ei rendezvényen fellép a Rock Fanatik, a Bikini, a Mobilmánia és Vikidál Gyula. A koncert előtt lovas bemutatóval várják az érdeklődőket, kapunyitás 16 órakor. A program ingyenes.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Magyarország kormánya az 1989-90-es rendszerváltoztatás 30. évfordulóját emlékévvé nyilvánította és „30 éve szabadon” elnevezéssel programsorozatot indított, melynek célja, hogy ráirányítsa a magyar emberek és a közép-európai nemzetek figyelmét az akkori események világpolitikai súlyára, és arra a jelentős eredményre, hogy a közép-európai nemzeti közösségek maguk vívták ki szabadságukat és függetlenségüket.

Az emlékév keretében megrendezett programok mind arra hivatottak, hogy megismertessék és felelevenítsék az 1989-1990-es évek eseményeit, különösen a rendszerváltás időszakában aktív korosztály számára, de azoknak is, akik életkoruknál fogva nem tapasztalhatták meg a Magyarország szabaddá válása kapcsán mindent átitató felszabadultság és függetlenség érzését. Az akkori fiatalok, kiskamaszok mára felnőtt emberek lettek, és bár megélői voltak a rendszerváltásnak, ennek értéke csak később tudatosodott bennük. Akik pedig már akkor is aktív részesei voltak a történelmi eseménynek, a mai napig örömmel emlékeznek ezekre a napokra.

A programsorozat 2019. március 15. napján kezdődött – a kommunista diktatúra halotti menetének is nevezett, ellenzékiek által szervezett, 1989. március 15-i ünnepségre való megemlékezéssel –, és egészen 2021 júniusáig tart majd, akkor lesz ugyanis 30 éve annak, hogy az utolsó szovjet katona is elhagyta Magyarországot.

A programsorozat egyik legjelentősebb eseménye a Hősök terén 2019. június 16. napján megrendezett ingyenes Szabadságkoncert volt, rengeteg neves fellépővel, mint például a KFT, Keresztes Ildikó, a Beatrice, Vikidál Gyula és a Republic.

A koncertsorozat sikerén felbuzdulva döntött úgy Érd Város Önkormányzata,sok település mellett, élni kíván a Szabadságkoncert pályázat nyújtotta lehetőséggel és egy, a fenti eszméket közvetítő eseménnyel szeretné az érdi és környékbeli települések lakosai számára is közelebb hozni az együvé tartozás élményét, a rendszerváltással kapcsolatos emlékek felidézését.

A program ingyenes.

Tervezett program:

16:00  Kapunyitás

16:50-17:10 Lovas bemutató

17:10-17:30 T. Mészáros András ünnepi beszéde

17:30-18:30 Rock Fanatic koncert

19:00-20:15 Bikini koncert

20:45-22:15 Mobil Mánia és Vikidál Gyula koncert

Honlap: https://www.30eveszabadon.hu/

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email