22_03_29_erdmost_nincskep

Itt vannak az üveggyűjtő kukák

22_03_29_erdmost_nincskep

Itt vannak az üveggyűjtő kukák

Megérkezett Érdre az első kétezer, üvegvisszagyűjtésre alkalmas zöld gyűjtőedény. Összesen közel huszonhatezer ilyen kuka érkezik az ÉTH telephelyére, és az adminisztrációs feladatok után, november-december hónapokban osztják ki a lakosoknak, térítésmentesen.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Összesen közel huszonhatezer üvegvisszagyűjtő edény érkezik Érdre a KEHOP 3.2.1-15-2016-00008  „Komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése Érd Város térségében, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre” projekt keretében.

Mint Pató Simon, az ÉTH Érd és Térsége Hulladékkezelési Nonprofit Kft. cégvezetője elmondta, a ezek mérete megegyezik a kék és sárga fedelesekével, ugyanakkor a zöldeket egy plusz fenékkel látták el, így űrtartalmuk a fele a hagyományos edényekének (azaz hatvan liter). Ennek oka, hogy az üveg súlyosabb, mint a papír és a műanyag.

A kukák csak a csomagolási üveghulladék gyűjtésére szolgálnak. Tehát sörös-, boros-, pezsgős és befőttes üvegek kerülhetnek bele, a síküveget továbbra is a hulladékudvarban veszik át. A visszagyűjtött öblösüvegeket összezúzzák, különválogatják, és újrahasznosítják.

Az üvegvisszagyűjtés a papír- és a műanyaghulladék szelektív elszállításával egy időben történik majd.

A KEHOP-os projekt keretében pár hónapja tizenhét hulladékszállító jármű érkezett Érdre, nettó 697 millió forint értékben.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email