sam_3663

Új járművek, javuló közszolgáltatás

Tizenhét hulladékszállító jármű érkezett Érdre, egy KEHOP-pályázat keretében, nettó 697 millió forint értékben. A fejlesztésnek köszönhetően javulhat a közszolgáltatás nemcsak Érden, hanem az egész dél-pesti régióban.

A tizenhét jármű beszerzésére március közepén kötött szerződést város a Seres Gépipari és Kereskedelmi Kft-vel. A járművek most megérkeztek Érdre, és hamarosan munkába is állhatnak a városban.

A projekt keretében hét tömörítőlapos felépítményes hulladékgyűjtő, két görgős konténerátemelő felépítményes tehergépkocsi, egy nyergesvonatató, egy kétkaros konténerátemelő felépítményes tehergépjármű, két tömörítőlapos felépítményes hulladékgyűjtő jármű, egy emelőhátfalas, platós szállítójármű, két konténerszállító pótkocsi és egy mozgópadlós félpótkocsi érkezett Érdre.

Mint T. Mészáros András polgármester szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, a járműveknek köszönhetően felgyorsul majd a kommunális, a szelektív és a zöldhulladék begyűjtése, és a projekt későbbi, második ütemében lehetővé válik majd az üveghulladék visszagyűjtése is. Az ehhez szükséges edényzet is megérkezik hamarosan.

Ratalics Frigyes cégvezető azt hangsúlyozta: a Seres Kft-nek nagyon régi és jó kapcsolta van Érddel; itt fejlesztették ki közösen az első olyan gépet, amely a háztól szállítja el az üveget.

Pató Simon, az ÉTH cégvezetője arról beszélt, hogy a most átadásra került géppark mekkora segítséget jelent majd a közszolgáltató életében.

– Mindenki tapasztalhatta, hogy az elmúlt időszakban a hulladékszállítás területén kisebb-nagyobb problémák merültek fel. Ez egyrészt az emberi tényezőre vezethető vissza – az elmúlt időszakban a munkaerő értéke nagymértékben megnövekedett, ezzel lépést kell tartani majd a mi cégünknek is –, másrészt pedig az eszközökre: fontos, hogy a célgépek mennyire megbízhatók, végig tudják-e dolgozni a napot műszaki meghibásodás nélkül. Ez sajnos a jelenlegi gépparkról nemigen mondható el, hiszen a legöregebb autónk több mint 23 éves. Három évvel ezelőtt egy másik pályázat keretében hét tömörítős autót szereztünk be, ezek végzik a munka nagyobb részét. Ezeken kívül kívül tíz-tizenöt éves gépeink vannak, amelyekre a napi munkavégzés során mindenképp szükség van – csakhogy ezeknél a javítási idők és költségek elég jelentősek. Nagyon örülünk tehát a tizenhét új gépnek. Most már csak az a feladatunk, hogy a lakosság megelégedésére végezzük a munkánkat – tette hozzá Pató Simon, aki hangsúlyozta azt is: olyan járművek is érkeztek Érdre, amilyenek eddig nem voltak.

– Már nemcsak Érden és térségében szolgáltatunk, hanem az egész dél-pesti régióban, alvállalkozók segítségével. Ha ezek az alvállalkozók géphiba, más probléma miatt nem tudják ellátni feladatukat, tőlünk kérnek segítséget. Mostantól olyan gépparkkal működünk, hogy ezt már meg tudjuk oldani, így nemcsak Érden, hanem az egész régióban javulhat a közszolgáltatás – zárta szavait Pató Simon.

A projekt a KEHOP-3.2.1-15-2016-00008 „Komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése Érd Város térségében, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre” pályázat keretében valósulhat meg.

További cikkeink

Gallyaznak Érden az ELMÜ egyik hálózatának nyomvonalán, a Murányi, a Gellért, a Riminyáki, Ürmös, Kutyavári utcák környékén. Mutatjuk az érintett utcákat.

Augusztus 20-án örökbefogadó napot tart a Sirius, színes programokkal. Az utóbbi egy évben jelentősen visszaesett az érdeklődés a mentett kutyák iránt.

Elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki a keddre várható zivatarok miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat, többek közt Pest megyére is.

További cikkeink

Simon János Gergely, az érdi ipartestület elnöke volt a vendége a Bundáskenyér csütörtöki műsorának. A jelenlegi helyzetet a katás vállalkozók krízisként élik meg, és

Ötvenhárom, térköves parkolóhely kialakítását fejezték be a napokban a Batthyány iskola, a birkózócsarnok és a Fácán óvoda környékén, zöldfelületet alakítottak ki, új, széles járdát

Negyedik felkészülési mérkőzésén második sikerét aratta az Érd női kézilabdacsapata. Kopecz Barbaráék ezúttal a

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email