22_03_29_erdmost_nincskep

Új járművek, javuló közszolgáltatás

22_03_29_erdmost_nincskep

Új járművek, javuló közszolgáltatás

Tizenhét hulladékszállító jármű érkezett Érdre, egy KEHOP-pályázat keretében, nettó 697 millió forint értékben. A fejlesztésnek köszönhetően javulhat a közszolgáltatás nemcsak Érden, hanem az egész dél-pesti régióban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A tizenhét jármű beszerzésére március közepén kötött szerződést város a Seres Gépipari és Kereskedelmi Kft-vel. A járművek most megérkeztek Érdre, és hamarosan munkába is állhatnak a városban.

A projekt keretében hét tömörítőlapos felépítményes hulladékgyűjtő, két görgős konténerátemelő felépítményes tehergépkocsi, egy nyergesvonatató, egy kétkaros konténerátemelő felépítményes tehergépjármű, két tömörítőlapos felépítményes hulladékgyűjtő jármű, egy emelőhátfalas, platós szállítójármű, két konténerszállító pótkocsi és egy mozgópadlós félpótkocsi érkezett Érdre.

Mint T. Mészáros András polgármester szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, a járműveknek köszönhetően felgyorsul majd a kommunális, a szelektív és a zöldhulladék begyűjtése, és a projekt későbbi, második ütemében lehetővé válik majd az üveghulladék visszagyűjtése is. Az ehhez szükséges edényzet is megérkezik hamarosan.

Ratalics Frigyes cégvezető azt hangsúlyozta: a Seres Kft-nek nagyon régi és jó kapcsolta van Érddel; itt fejlesztették ki közösen az első olyan gépet, amely a háztól szállítja el az üveget.

Pató Simon, az ÉTH cégvezetője arról beszélt, hogy a most átadásra került géppark mekkora segítséget jelent majd a közszolgáltató életében.

– Mindenki tapasztalhatta, hogy az elmúlt időszakban a hulladékszállítás területén kisebb-nagyobb problémák merültek fel. Ez egyrészt az emberi tényezőre vezethető vissza – az elmúlt időszakban a munkaerő értéke nagymértékben megnövekedett, ezzel lépést kell tartani majd a mi cégünknek is –, másrészt pedig az eszközökre: fontos, hogy a célgépek mennyire megbízhatók, végig tudják-e dolgozni a napot műszaki meghibásodás nélkül. Ez sajnos a jelenlegi gépparkról nemigen mondható el, hiszen a legöregebb autónk több mint 23 éves. Három évvel ezelőtt egy másik pályázat keretében hét tömörítős autót szereztünk be, ezek végzik a munka nagyobb részét. Ezeken kívül kívül tíz-tizenöt éves gépeink vannak, amelyekre a napi munkavégzés során mindenképp szükség van – csakhogy ezeknél a javítási idők és költségek elég jelentősek. Nagyon örülünk tehát a tizenhét új gépnek. Most már csak az a feladatunk, hogy a lakosság megelégedésére végezzük a munkánkat – tette hozzá Pató Simon, aki hangsúlyozta azt is: olyan járművek is érkeztek Érdre, amilyenek eddig nem voltak.

– Már nemcsak Érden és térségében szolgáltatunk, hanem az egész dél-pesti régióban, alvállalkozók segítségével. Ha ezek az alvállalkozók géphiba, más probléma miatt nem tudják ellátni feladatukat, tőlünk kérnek segítséget. Mostantól olyan gépparkkal működünk, hogy ezt már meg tudjuk oldani, így nemcsak Érden, hanem az egész régióban javulhat a közszolgáltatás – zárta szavait Pató Simon.

A projekt a KEHOP-3.2.1-15-2016-00008 „Komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése Érd Város térségében, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre” pályázat keretében valósulhat meg.

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email