22_03_29_erdmost_nincskep

Birkózás: országos bajnokok a Végh-testvérek!

22_03_29_erdmost_nincskep

Birkózás: országos bajnokok a Végh-testvérek!

A kötöttfogásúak országos bajnoksága után a szabadfogású birkózók számára Dunaharasztiban rendezték a junior korosztály országos bajnokságát, ahol az Érdi Spartacus SC két sportolója is diadalmaskodott.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Négy érdi is szőnyegre lépett a dunaharaszti ob-n, hiszen a 65 kilogrammosok között Berta Mike a hazaiak versenyzőjétől, Nagy Bencétől szenvedett vereséget a legjobb nyolc között. A DMTK birkózója azonban az elődöntőben kikapott, így nem vitte tovább a végül kilencedik helyen végző Bertát a vigaszágra.

A 86 kilósoknál Bogdán Norbert volt érdeket, aki négyfős csoportjában három meccséből egyet nyert meg, ezzel nem jutott az egyenes kieséses szakaszba, ötödik lett.

A 97 kilósoknál Végh Richárd remekül kezdett: tatabányai és zuglói ellenfeleit is legyőzte, az elődöntőben a törökszentmiklósi riválist felülmúlva jutott döntőbe, ott pedig a BVSC-s Füle Andort a csoportkör után ismét legyőzte, s a dobogó tetejére állhatott.

Végh Artúr ezúttal a 125 kilogrammosok súlycsoportjában szerepelt, s vasasos és tatabányai riválisok legyőzésével teljesítette hármas csoportját. Aztán a kanizsai Nemes Benjámint, majd a Tatabánya SC versenyzőjét, Deák Zoltánt verte a döntőben, így testvéréhez hasonlóan ő is aranyérmet ünnepelhetett.

Eredmények, Junior kötöttfogású országos bajnokság, Dunaharaszti
65 kg: Berta Mike 9.
86 kg: Bogdán Norbert 5.
97 kg: Végh Richárd 1.
125 kg: Végh Artúr 1.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email