22_03_29_erdmost_nincskep

A múlt, jelen és jövő zenéje

22_03_29_erdmost_nincskep

A múlt, jelen és jövő zenéje

Harminc esztendő egy ember életében is sok idő, hát még egy zenekaréban. Márpedig az Érdi Kamarazenekar 30 évvel ezelőtt adott először koncertet. Október 6-án 17 órától a Szepes Gyula Művelődési Központban egy ingyenes hangversennyel örvendeztetik meg a nagyérdeműt a jubileum alkalmából.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Rédai Erzsébet, a zenekar művészeti vezetője bevallotta, hogy bár az évek során rengeteg dolog változott, de a zene szeretete, és az az örömzenélés, ami a kezdetek kezdetén is összekötötte a Lukin László Zeneiskola tanárait, azaz az Érid Kamarazenekar tagjait, az még mindig változatlan. Az évek során kialakult a saját stílusuk, repertoárjuk, és az elmúlt időszakban sok fiatal, egykori tanítványuk is csatlakozott hozzájuk.

Az októberi, jubileumi koncert próbái már augusztus közepén elkezdődtek. A programot úgy állították össze, hogy egy keresztmetszetet adjanak a régebbi stíluskorszakoktól egészen a mai zenéig. Így felcsendülnek majd melódiák Bachtól kezdve Mozarton át egészen Bartókig, illetve a norvég Edvard Griegtől is. Ráadás számmal is készül a zenekar, ami egyelőre legyen meglepetés, de annyit elárult róla a művészeti vezető, hogy egy kicsit az újévi hangulatot szeretnék vele a művelődési központba varázsolni. Rédai Erzsébet hozzátette, hogy bár az, hogy október 6-án lesz a koncert, a véletlen műve, de ha már így alakult, az Érdi Kamarazenekar is meg fog emlékezni az aradi vértanúkról. 

A zenekar jövőjével kapcsolatban a művészeti vezető még annyit elárult újságunknak, hogy egyrészt hosszú, azaz még hosszabb távra terveznek. Másrészt szeretnének több helyre is eljutni muzsikájukkal. Fontos gondoskodni továbbá az utánpótlásról, és az is a tervek között szerepel, hogy klasszikus zenei fesztivált szervezzenek itt, Érden, hasonló „amatőr”, de professzionális módon játszó zenekarok részvételével, mint amilyen az Érdi Kamarazenekar is.

Az Érd FM 101.3-on Rédai Erzsébet mesélt a vasárnapi programról és a zenekarról. Az interjút teljes hosszában itt is meg tudja hallgatni:


 

További cikkeink

További cikkeink

A Tisza Párt alelnöke és listavezető EP-képviselőjelöltje megkezdi országjárásának Pest vármegyei etapját.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email