22_03_29_erdmost_nincskep

Szürettel köszöntötték az őszt a Telekiben

22_03_29_erdmost_nincskep

Szürettel köszöntötték az őszt a Telekiben

Huszadik éve rendezik meg a hagyományos szüreti mulatságot a Teleki iskolában. Minden évben főzőversenyt tartanak, ahol a szülők összemérhetik főzőtudásukat a tanári karral, a főnyeremény pedig egy aranyfakanál. A kötetlen hangulatban az iskolai közösség is épül.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Idén újdonsággal is készültek a szervezők, a labdajátékokon kívül most 2000 méteres futást rendeztek a mozogni vágyóknak.

A szüreti mulatságon a tanárok, a szülők és diákok egy kötetlenebb napot tölthetnek el egymással, amire szükség is van a rohanó világban. Ennek köszönhetően épül a közösség, ami az eseményen is kiderült, hogy rendkívül erős a Teleki iskolában. 

– A mai, rohanó világban elég nehéz közösséget kovácsolni a szülőkből, gyerekekből, hétközben mindenki siet, nincs idő ilyesmire. Vallom, hogy jobban tudunk együtt dolgozni, ha egy-egy ilyen kötetlenebb program során megismerjük a szülőket vagy éppen a gyerekeket más oldalukról, mint az iskolapadban – emelte ki Brindzik Zsuzsanna pedagógus, az esemény egyik szervezője.

A szüreti mulatságon a hagyományok is nagyon fontosak, a gyerekek mustot készítenek, évről évre őszi tematikájú jelmezversenyt szerveznek nekik, de kézműveskedni is lehetőségük nyílik, például őszi csokrokat készíthettek a programon.

– A gyerekeket már az elmúlt hetekben felkészítik a pedagógusok erre a programra. Őszi dekorációt készítenek, ezekkel díszítik ki a folyosókat. A szüreten szabadidős tevékenységet is biztosítunk számukra, van lehetőségük társasjátékozni, focizni, sportolni is. A táncos diákjaink is fellépnek és az Érdi Horgászegyesület is főz – tette hozzá Brindzik Zsuzsanna.

– Nagyon tetszik a hangulat, az, hogy mindenki itt van ezen a napon, jobban megismerhetjük egymást. A hagyományokat pedig fenn kell tartani, fontos, hogy évek után is fennmaradjanak – mondta el tudósítónknak Kiss Antónia, a Teleki egyik diákja.

A szülők is kiveszik a részüket a főzésből, miközben lehetőség nyílik megvitatni a gyerekek mindennapjait is egymással.

– Második alkalommal veszünk részt ezen az eseményen, mert ilyenkor egy kicsit össze tudnak jönni a szülők, beszélgetni tudnak egymással és közben nagyokat eszünk. A hétköznapokban csak beadjuk a gyereket az iskolába és már szaladunk is dolgozni, olyankor nincs erre idő. Különben nagyon jó itt a Telekiben a közösség, ezzel is nagyon meg vagyok elégedve – mondta el Fisli Hajnalka, szülő.

A programra az Érdi Rendőrkapitányság munkatársai is ellátogattak, így a gyerekek belülről is megnézhették a rendőrök szolgálati autóját.
 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email