22_03_29_erdmost_nincskep

Birkózás: Végh Artúr kijutott az U23-as világbajnokságra!

22_03_29_erdmost_nincskep

Birkózás: Végh Artúr kijutott az U23-as világbajnokságra!

Mozgalmas napokon vannak túl az Érdi Spartacus birkózói, akik a szigetszentmiklósi szumó Európa-bajnokság mellett három birkózóversenyen mérették meg magukat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Előbb szeptember 26-án a Körcsarnok adott otthont az U23-as korosztály világbajnokságra való válogatóversenyének. A budapesti rendezésű korosztályos vb-re való kvalifikációt a 97 kilogrammosok súlycsoportjában Végh Artúr nyerte meg, ezzel kivívta az indulás jogát az október 28. és november 3. között rendezendő viadalon.

Ezt követően szeptember 28-án rendezték meg a junior birkózók kötöttfogású országos bajnokságát, ahol Végh Artúr mellett testvére, Végh Richárd, valamint Varga Dániel, Buzás Patrik és Berta Mike is elindult.

A 63 kilogrammosok között szereplő Berta a csoportkörben balkányi és dél-zselici ellenfeleit is legyőzte, az elődöntőben Honvédos riválist vert, ám a fináléban kikapott a ceglédi Kecskeméti Krisztiántól, ezáltal ezüstérmes lett.

A 77 kilós Buzás Patriknak nem sikerült jól a junior ob, hiszen első meccsén ceglédi ellenfele legyőzte, aki a legjobb nyolc között kikapott, így az érdi sportoló a vigaszágon sem folytathatta a küzdelmeket, tizenegyedik lett.

A 87 kilogrammosok között érdekelt Végh Richárd BVSC-s ellenfelét legyőzte, míg pesterzsébeti riválisától kikapott. Az egyenes kieséses szakaszban a honvédos Hódi Eriktől is vereséget szenvedett, ám a kisdöntőben legyőzte a dorogi Gremsberger Bertalant, ezzel bronzérmesként végzett.

A 130 kilogrammosok súlycsoportjában két érdi is elindult: Varga Dániel a selejtezőben szenvedett vereséget a tatabányai Marton Márktól, aki nem vitte tovább őt a vigaszágra, ezzel pedig az érdi versenyző kilencedik lett.

Végh Artúr viszont remekelt, előbb a szintén tatabányai Deák Zoltánt, aztán a dunaújvárosi Szabados Mártont verte. A döntőben azonban vereséget szenvedett a BHSE versenyzőjétől, Vitek Dáriusztól, így ezüstérmet szerzett.

A juniorok mellett Adácson rendeztek nemzetközi meghívásos versenyt a gyermek és diák korosztály számára, ahol mind az öt érdi induló nyakába érem került, miután 26 kilogrammban a gyermek ketteseknél M. Kovács Bende, 32 kilogrammban a gyermek egyeseseknél Jakab Roland is aranyérmes lett. Továbbá a gyermek egyes korosztályban még a 46 kilogrammos Szenicza Emma, a diák egyeseknél pedig az 50 kilós Jakab Dániel is második helyen zárt, valamint a diák ketteseknél a 32 kilós Szenicza Nimród a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Junior kötöttfogású országos bajnokság, Budapest
63 kg: Berta Mike 2.
77 kg: Buzás Patrik 11.
87 kg: Végh Richárd 3.
130 kg: Végh Artúr 2., Varga Dániel 9.

III. Szer-Ko Kupa, Adács
gyermek II

26 kg: M. Kovács Bende 1.

gyermek I
32 kg: Jakab Roland 1.
46 kg: Szenicza Emma 2.

diák II
32 kg: Szenicza Nimród 3.

diák I
50 kg: Jakab Dániel 2.

További cikkeink

További cikkeink

A Tisza Párt alelnöke és listavezető EP-képviselőjelöltje megkezdi országjárásának Pest vármegyei etapját.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email