22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: izgalmas meccsen győzött Felcsúton az Érdi VSE

22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: izgalmas meccsen győzött Felcsúton az Érdi VSE

Remekül induló, végig izgalmas mérkőzést vívott Felcsúton a Puskás Akadémia FC II-vel az Érdi VSE, amely Melczer Vilmos és Kollega Krisztián góljaival győzött 2–0-ra az NB III Nyugati csoportjának 8. fordulójában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ahogy azt sejteni lehetett, nyílt focit játszott mindkét csapat. Ennek megfelelő, nagy lendülettel kezdték a felek a vasárnap délelőtti “matinét”, s ugyan az első percekben nem forogtak veszélyben a kapuk, a mérkőzésnek jó volt a ritmusa. Aztán a hatodik percben kissé megakadt a mérkőzés, hiszen az érdiektől Májer Gergő szorult ápolásra, s nem is tudta folytatni, helyére Kalmár Domonkos érkezett.

Az első kaput eltaláló lövésre bő tíz percet kellett várni, amikor Németh Gábor Vince sorfalon megpattanó szabadrúgását védte Laky László. Ezt követően a hazaiak is cseréltek, Kiszely Dominik helyére Ganbold Ganbayar állt be. Nem is akárhogyan, a mongol légiós két perc alatt előbb egy lapos baloldali beadásba tette bele a lábát, de kísérlete elkerülte az érdi kaput, utána egy hasonló helyzet után már nem érte el Komáromi György átadását.

A huszadik percben az érdiektől Melczer Vilmos lőtt távolról, melyet Laky kiütött, de éppen Koós Gábor elé, aki igazított egyet a labdán, mielőtt a kapuba lőtt – az érdi középpályás azonban lesen volt, így a játékvezető érvénytelenítette a találatot.

De nem kellett sokat várni az első érvényes érdi gólra, hiszen a 23. percben Kalmár Domonkos beadása után Kollega Krisztián tálalt a gólvonalra érkező Melczer Vilmos elé, aki az üres kapuba passzolva szerezte meg a vezetést az Érdi VSE-nek (0–1).

A gól után valamelyest megnyugodtak a kedélyek, jobbára a mezőnyben folyt a játék, mindössze a szünet előtti percekben, Magyar Zsolt távoli szabadrúgása jelentett veszélyt az érdi kapura, ám a felcsúti középpályás löketén rajta volt Kertész Ferenc.

A második játékrész elején Radics Márton lövését kellett bravúrral hárítania Kertész Ferencnek, majd az érdiektől Koós Gábor ballábas kísérletét Laky Lászlónak. Nem sokkal később, az 53. percben Komáromi György lépett ki a leshatárról, majd a Kertész mellett eltolt labda után feldobta magát, amely után sárga lapot kapott, a hazaiak vezetőedzőjét, Szélesi Zoltánt pedig kiállította a játékvezető.

Ahogy visszatértek a játékhoz a csapatok, az érdiek rögtön nagy lehetőséghez jutottak, de Mojzer György jobboldali beadása után Koós Gábor közelről fölélőtt. Két percre rá pedig Melczer Vilmos jobboldali szabadrúgásánál kellett óriásit védenie Lakynak, ugyanis a labda a kapu jobb felső sarka felé tartott. A második félidő eleje egyértelműen az érdiek volt, hiszen bő egy óra játék után Pál Szabolcs lába is elsült, de jó huszonöt méteres lövése célt tévesztett.

A hajrá előtt, a 77. percben ismét Komáromi lépett ki, majd Kertész akasztotta meg a támadást, de az üresen maradó érdi kapura hiába lőttek a hazaiak, végül Csiszár menteni tudott.

Az utolsó tíz perc kezdetén ismét jól lépett ki a hazaiak támadója, Komáromi György, amely után Csiszár Zoltán mentett nagyot, ám ebbe belesérült, s hosszasan kellett ápolni az érdi középhátvédet. A hazaiak szabadrúgását Magyar Zsolt szúrta kapura, de Kertész szögletre tolta azt.

A hajrában a vendégek védelmi megingása után Kollega Krisztián vezethetett ziccert a hazai kapura, melyet nem hibázott el, Laky mellett szépen lőtte ki a hosszút és állította be a kétgólos érdi sikert.

– Érzékenyen érintett minket Májer Gergő hiánya, de úgy gondolom, hogy Kalmár Domonkos öt-tíz perc után is felvette ezt a támadófocit és az ide-oda zajló játékot. Ebből most mi jöttünk ki jól, de voltak érdekes szituációk itt is, ott is. Mi berúgtuk a helyzeteket, az ellenfél meg nem – summázott Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője. – Az utolsó passzok hiányoztak, Kollega Krisztiánnak volt három lehetősége a gólja előtt, amikor rossz döntést hozott, de ha az utolsó passzok hamarabb sikerülnek neki, vagy másnak, akkor hamarabb lezárhattuk volna a meccset – fűzte hozzá.

– Hajtani kellett végig. Hátul végig figyelnünk kellett, mert kontrákra építettek  és gyors csatárokkal voltak felfegyverkezve. Az utolsó tíz percre behoztak még egy csatárt, így egy az egybe kerültünk. Jöttek is a labdák a csatárok felé, próbáltak nyomni minket, de végig tudtunk koncentrálni és topon maradni – értékelte a mérkőzést a remekül beszálló Kalmár Domonkos.

Az Érdi VSE az NB III Nyugati csoportjának kilencedik körében, október 6-án, 14.30-tól a Bicskei TC-t látja vendégül az ercsi úti Sporttelepen.

NB III, Nyugati csoport, 8. forduló
Puskás Akadémia FC II–Érdi VSE 0–2 (0–1)
Felcsút, 100 néző. V: Héra Csanád (Bertalan, Nagy A.)
PAFC II: Laky – Huszti, Bokros (Burányi, 91. perc), Koch, László N. – Ominger (Papp L., 66. p.), Magyar Zs., Radics, Fülöp L. – Kiszely (Ganbayar, 13. p.), Komáromi
Vezetőedző: Szélesi Zoltán
Érdi VSE: Kertész F. – Májer (Kalmár, 11. p.), Bozsoki, Csiszár, Németh G. V. – Koós, Kónya B., Melczer (Gera D., 75. p.) – Mojzer (Balogh Á., 86. p.), Pál Sz., Kollega
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Gól: Melczer (23. perc), Kollega (92. p.)

További cikkeink

További cikkeink

A Tisza Párt alelnöke és listavezető EP-képviselőjelöltje megkezdi országjárásának Pest vármegyei etapját.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email