22_03_29_erdmost_nincskep

Kétszer rabolták ki a sértettet az érdi vasútállomáson

22_03_29_erdmost_nincskep

Kétszer rabolták ki a sértettet az érdi vasútállomáson

Az Érdi Járási Ügyészség 2019. szeptember 13-án emelt vádat az Érdi Járásbíróság előtt az Érd Felső Vasútállomáson elkövetett erőszakos vagyon elleni bűncselekmény miatt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A vádirati tényállás szerint 2019. július 7-én hajnali 2 órakor a vádlott először cigarettát kért a vasútállomáson tartózkodó sértettől, majd közölte vele, hogy most szabadult, nem akarja a késével megszúrni, ezért adjon neki pénzt. A sértett először nem akart pénzt adni, de a vádlott nyomatékosította a fenyegetést azzal, hogy hívja a társait, akik megverik és megszurkálják a sértettet. Ennek hatására a sértett 2.000 Ft-ot adott a vádlottnak, aki látta, hogy több pénz is van a sértettnél, ezért ismét megfenyegette a sértettet, hogy ruha nélkül fog hazamenni, ha nem ad még pénzt. A megfélemlített sértett ekkor további 1.800.- Ft-ot adott át a vádlottnak, majd sikerült a helyszínt elhagynia és feljelentést tett a rendőrségen.
 
A feljelentés után a sértett hajnali 3 óra 50 perckor visszament a vasútállomásra, mivel haza akart utazni, de az állomáson ismét találkozott a vádlottal. A vádlott közölte a sértettel, hogy a kését felszúrja az állába, ha nem ad neki pénzt, majd az ellenállást nem tanúsító sértettől elvette a laptoptáskáját, amelyből a sértett rántott húsos szendvicsét megette. Ezt követően a vádlott a sértett telefonjából kivette a SIM kártyát, majd kényszerítette, hogy szálljon fel vele a vonatra, aminek a sértett félelmében eleget tett. A vádlott az utazás során kényszerítette a sértettet, hogy előbb szálljon le a vonatról, majd az ellenálló sértettet meglökte, és letolta a megállóban a vonatról, és felszólította, hogy menjen vele Budapestre és vegyen neki egy telefont. A felszólításnak a sértettet nem tett eleget, és a vádlott egy idő után magára hagyta és távozott a helyszínről.
 
Az ügyészség a vádlottat rablás bűntettével és személyi szabadság megsértésnek bűntettével vádolja. A két cselekmény halmazati büntetésként 2-11 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.
 
A vádlott a másnapi elfogásának időpontjától letartóztatásban van. Az ügyészség indítványával egyetértve az Érdi Járásbíróság a 2019. szeptember 19. napján meghozott végzésével fenntartotta a vádlott letartóztatását. A bíróság álláspontja szerint a büntetett előéletű vádlott esetén fennáll a bűnismétlés veszélye, illetve a sértett tanú megfélemlítésének, befolyásolásának veszélye, amely körülmények továbbra is indokolják a vádlott letartóztatásának fenntartását.
 
Az Érdi Járásbíróság az Országos Bírósági Hivatal Elnökének stratégiai céljait szem előtt tartva az ügyben soron kívül jár el figyelemmel arra, hogy az ilyen típusú kiemelt tárgyi súlyú ügyekben a hatékony és időszerű ítélkezés jelentős visszatartó erőt jelenthet hasonló jellegű bűncselekmények megakadályozásában, valamint nagymértékben hozzájárul az áldozatvédelmi célok megvalósításához.
 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email