22_03_29_erdmost_nincskep

Felszámolták az illegális hulladéklerakót

22_03_29_erdmost_nincskep

Felszámolták az illegális hulladéklerakót

Szerdán az ÉTH felszámolta az Érd Százhalombatta felőli külterületi részén található mintegy 200 m3-nyi illegálisan lerakott hulladékot. Az akcióra az Innovációs és Technológiai Minisztérium által kiírt pályázatán elnyert támogatásból kerülhetett sor.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Kiselejtezett hűtőgép, kanapé, matrac, gumiabroncs – csak egy pár példa azok közül, amiket az ÉTH emberei szerdán eltüntettek a Benta-patak fölötti területről, Százhalombatta határában, ahol a gabonaföldek között egy jókora szemétsziget keletkezett az elmúlt időben. Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata 2.998.740 forintot nyert az Innovációs és Technológiai Minisztérium által az illegális hulladéklerakók felszámolására kiírt pályázatán, aminek segítségével sor kerülhetett a hely megtisztítására.

– Ez sajnos elég kedvező hely az illegális hulladéklerakók számára – vallja Pató Simon, az Érd és Térsége Hulladékkezelési Nonprofit Kft. vezetője kérdésünkre a helyszínen. – Az utak itt keresztezik egymást, azaz bárki számára könnyen megközelíthető, de mivel csak mezőgazdasági területek vannak errefelé, ezért nincs nagy forgalom, úgyhogy sajnos itt viszonylag könnyen megszabadulhatnak a hulladéktól az emberek.

Viszont az látszik, hogy ha egyszer felszámolják a szemétszigeteket, egy ideig megszűnik a szemetelés is. Azonban ha megjelenik egy-két szeméthalom, akkor gyorsan jön utána a többi is, tudjuk meg a cégvezetőtől.

– Amikor felmértük a helyszínt a pályázat benyújtása előtt, akkor 160 m3-nyi hulladék volt itt, méghozzá kisebb kiterjedésű térségen. Most, 2-3 hónap elteltével maga a mennyiség és a terület is jócskán megnövekedett.  A mai akcióval mindenesetre az itt található egész illegális hulladéklerakó felszámolásra került az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával. 

– Az illegális hulladéklerakók kiszorulnak a városból – teszi hozzá Pató Simon. – Néhány évvel ezelőtt még a Duna-parton, a Külső Római úton, a Tárnoki úton és Felső-Parkvárosban voltak jellemzőek, de ezeket következetes módon felszámoltuk a különféle szemétszedési akciókkal, valamint az önkormányzat, a polgárőrség és az ÉTH összefogásával. A szemetelők viszont továbbkeresik azokat a helyeket, ahol megszabadulhatnak hulladékuktól, és így jutnak el a belterületekről a külterületekre. Pedig kereshetnének más, legális helyet arra, ahol ezt ingyen megtehetik, mint például a Sas utcai hulladékudvart.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email