22_03_29_erdmost_nincskep

Csőzikék felülvizsgálnák a Modern Városok Programját

22_03_29_erdmost_nincskep

Csőzikék felülvizsgálnák a Modern Városok Programját

Országos szintű kiállást vár el Kendernay János, az LMP társelnöke a klímavédelem mellett. Ehhez csatlakozva az érdi zöld megoldásokról tartott közös sajtótájékoztatót Csőzik László baloldali polgármester-jelölt és Tetlák Örs LMP-s képviselő-jelölt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A földgázkutatást és a kőolaj-kitermelést bírálta Kendernay János, az LMP társelnöke. Úgy fogalmazott: „teljesen felháborító számomra és zöld közösségem számára, hogy valakinek felmerül a fejében, hogy lakott területen környezeti és emberi értékeinket veszélyeztetve olyan kitermelést kezdjen meg, ami alapvetően befolyásolja az emberi élet minőségét”.

Erre reagálva Tetlák Örs kiemelte, hogy helyi szinten is sok teendő van még, mint például a szálló por problémájának felszámolása.

Csőzik László azt szeretné, ha Érd bringás várossá válhatna. Ki kell építeni Budafok, Nagytétény, valamint Százhalombatta irányába is a kerékpárutat, lehetővé kell tenni azt, hogy az emberek akár kerékpárral is elérjék a munkahelyüket, ezzel elősegíthetjük a napi ingázást – mondta.
Hozzátette: több parkot szeretnének kialakítani, illetve a hulladékudvarok számát is növelnék, de hozzátette, hogy már most is vannak előremutató lépések.

Kérdésünkre, hogy honnan tudná előteremteni az utak aszfaltozására szükséges 60 milliárd forintot, azt felelte, megvizsgálnák a Modern Városok Programját, hogy mely részeit lehet útfejlesztésre fordítani.
– A helyi iparűzési adó bevételeinket jelentősen növelni kell. Át kell tekinteni a működés hátterét, hogy mit lehet takarékoskodással áttenni a fejlesztésekbe, útépítésre – zárta szavait Csőzik László.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email