22_03_29_erdmost_nincskep

Nyáron sem pihentek az érdi művészek

22_03_29_erdmost_nincskep

Nyáron sem pihentek az érdi művészek

Évadnyitó ünnepséget tartott pénteken délután az IRKA és a Poly-Art a már hagyományossá vált helyszínen, a Czabai-kertben. Bár a vakáció két hónapja alatt sem tétlenkedtek az érdi és környékbeli alkotók és írók.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A KÉKeknek a Czabai-kertben született alkotásaiból nyílt augusztusban kiállítás a Parkvárosi Közösségi Házban, Kovács Mátyás önálló tárlattal büszkélkedhetett Pesten, a Csokonai Mihály Művelődési Házban, míg Hangyássy Jánosné Zsuzsa hagyományos kerti kiállítása a Battai Napok rendezvénysorozat keretében került megrendezésre, és közben a KÉK-tagok szorgosan részt vettek egy tucat alkotótáborban is.

Az IRKA-sok sem panaszkodhatnak: az Ercsiben megrendezett Gozsdu Elek-pályázatot Nagy-Rakita Melinda nyerte meg, de díjazták Kósa Márta és Kovács F. István írásait is. Végül pedig kézzel fogható termékek is születtek a nyáron. Megjelent az Érdi IRKA-füzet soron következő, szeptemberi száma, és a négy elem közül ezúttal a FÖLD köré csoportosított műveket közlő Poly-Art füzet is.

Az ünnepség Wegenast Róbert versével vette kezdetét, amit Valentin István hegedűszólói, az IRKA-tagok alkotásai, végül Novák Csilla produkciója követtek. A tehetséges fiatal lány gitáron adott elő dél-amerikai népdalokat.

Daróci Lajosné Márta, az IRKA vezetője az évad programjait is ismertette:

– Ezerrel dolgozni fogunk ebben az évben is. Október 11-én szerzői esttel készülünk: Lukács Marika jön el majd Verőcéről, novemberben az őszi pályázat (Öröklét? címmel) eredményhirdetése lesz, decemberben pedig a Poly-Art kiállítása nyílik majd meg a Parkvárosi Közösségi Házban.

Az irodalom és képzőművészet kedvelői, művelői annyira jó kis közösséget alkotnak Daróciné szerint, hogy idén sem fognak elmaradni a már szokásossá vált kirándulások a gánti Fecskepalotába és a Tündérszigetre. A 2020. év legnagyobb eseménye pedig – legalábbis ami az IRKA és Poly-Art programokat illeti – minden bizonnyal a 25. évforduló alkalmára rendezett ünnepség lesz.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email