22_03_29_erdmost_nincskep

RC autók drifteltek a Szepes előtt

22_03_29_erdmost_nincskep

RC autók drifteltek a Szepes előtt

Harmadik alkalommal szervezték meg a Szepes Gyula Művelődési Központban a modellautó börzét, ahová a gyűjtők mellett a családokat, gyerekeket is várták. A programon ezúttal RC autós bemutatót is tartottak, amely a kicsik mellett a felnőttek figyelmét is lekötötte.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Eredetileg gyűjtőknek tervezték a modellautó börzét, ám a családok is nagy érdeklődéssel vettek részt az előző két programon. Vasárnap harmadik alkalommal települtek ki a kisautókkal, RC autókkal a Szepes Gyula Művelődési Központba, ezúttal az Érdi Napok egyik programjaként – tudtuk meg Sohajda Károlytól, a Közlekedési és Járműtechnikai Emlékek Alapítvány elnökétől, a rendezvény egyik szervezőjétől.

– A művelődési központban vásárolni lehetett a modellautókból, kisautókból, a művelődési központ előtt viszont egy RC autó bemutatót tartottak a kiállítók, ezt is nagyon élvezték kicsik és nagyok – emelte ki Sohajda Károly, aki azt is hozzátette, hogy az RC bemutatónk főként keleti blokkos kisautókkal tartottak bemutatót a kiállítók.

– RC autókat hoztunk magunkkal a mai börzére, itt a kezemben például egy 13 éves kis trabant van, ez volt az első ilyen autó, amit építettem. Emellett felsorakoztattunk jónéhány kisautót a klubunkból. Vannak köztük különlegességek is, amik például kétkerékre tudnak állni, illetve akár lépcsőt is tudnak mászni. Nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek is nagyon fogékonyak az ilyen RC autós bemutatóra. Sokan ki is akarják próbálni ezeket a kisautókat, amikről tudni kell, hogy elég erős autók, nem az áruházban megvásárolható gépek. Ez a hobby elég sokba tud kerülni, de nagy az érdeklődés rá. Ahogy fejlődik a technika, egyre könnyebben lehet az alkatrészekhez is hozzáférni – mesélte el lapunknak Máté Ádám, a Sárbogárdi RC Modellező Klub alapító tagja, a börze egyik kiállítója.

Sohajda Károly lapunknak elmondta, hogy a következő hasonló börzét februárban tervezik megrendezni a művelődési központban, akkor már különlegességekkel is készülnek majd.

– A továbbiakban szeretnénk egy kicsit bővíteni a börzét és igazi veterán járműveket is szeretnénk felsorakoztatni, bemutatni. A következő börze minden bizonnyal jövő év februárjában lesz, akkor már egy kiállítással is szeretnénk összekapcsolni a programot, ami a magyar gépjárműgyártásnak állítana emléket – zárta szavait a szervező.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email