22_03_29_erdmost_nincskep

Ismét az érdiek véleményét kérik

22_03_29_erdmost_nincskep

Ismét az érdiek véleményét kérik

Hamarosan újabb kérdőívet tesz közzé a városvezetés, melyben a lakosság véleményét kérdezik meg elképzeléseikről a város további fejlesztésével kapcsolatban. A javaslatok alapján frissítik az Integrált Településfejlesztési Stratégiát – jelentette be T. Mészáros András.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

– Sokan emlékezhetnek arra, hogy 2012-ben az Érdi Újságban, az interneten, a facebookon igyekeztünk az érdi lakosokat elérni, hogy kikérjük véleményüket arról, hogy miket is kellene fejleszteni, hogyan kellene előre haladni. A közvélemény-kutatás nagyon sikeres volt, több mint 1000 kitöltött kérdőív került vissza munkatársainkhoz és ezen visszajelzések alapján készítettük el akkor az Integrált Településfejlesztési Stratégiát – emelte ki szerdai sajtótájékoztatóján T. Mészáros András. 

A polgármester hozzátette, hogy az elképzelések sikerességét az is mutatja, hogy az elfogadástól eltelt idő alatt a javasolt projektek jelentős része megvalósult. 

– Említhetjük Parkvárosban a Bem téri óvoda felújítását, az M7 csomópont felújítását, az új Parkvárosi Közösségi Házat, az úthálózat fejlesztését. Érdligeten az általános iskola felújítását, a Fürdő utca környezetének rendezését, a most épülő szociális intézmény fejlesztését. Ófaluban az artézi kút megújítása mellett a termálturisztikai infrastruktúra fejlesztése érdekében újra fúrtuk a tönkrement meleg vizes kutat, megszereztük a téglagyár területét és előkészítjük annak hasznosítását, ahol helyet kap a Dunai vízi sport is – hangsúlyozta a polgármester.

T. Mészáros András arról is beszélt, hogy tovább halad emellett a pincesor fejlesztése, készülnek a tervek a Minaret környékének rendezésére, illetve zajlik a Batthyány iskola újjáépítése és bővítése, jövő héten pedig a Kós iskola szakképző centrumának alapkőletétele valósul meg. Mint mondta, a Városközpontban megépült az új Rendőrség, hamarosan pedig elindul a Bíróság és az Ügyészség beruházása is. Hozzátette: folyamatosan bővül a csapadékvíz elvezető rendszer, illetve az egészségügyi alapellátás intézményeinek fejlesztése is.

– Érden napról napra nő a lakosság száma, így az igények is folyamatosan változnak. Éppen ezért szükséges az Integrált Településfejlesztési Stratégia felülvizsgálata, megújítása, erre készülünk most fel, hogy ezt a stratégiát újragondoljuk, aktualizáljuk. Azért is lényeges most ez, mert a 2021-2027 közötti Európai Uniós programozási ciklus nemzeti szintű céljai és intézkedései a következő hónapokban válnak véglegessé. A következő 7 évben legalább 70 milliárd forint pályázati pénz lehetőség nyílik meg a város számára – hangsúlyozta a polgármester.

T. Mészáros András bejelentette, hogy a következő időszakban ismét kérdőíveket tesznek közzé, amiben a lakosság véleményét is kikérik a következő évek fejlesztési irányairól és ezeket a véleményeket is beépítik az Integrált Településfejlesztési Stratégia felülvizsgálata során. 

– Én arra kérem az érdieket, hogy mindenki, aki csak teheti, töltse ki ezt a kérdőívet, amint közzétesszük és járuljon hozzá ezzel a munkával az Integrált Településfejlesztési Stratégia megújításához – zárta szavait T. Mészáros András.
 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email