22_03_29_erdmost_nincskep

Szülők Háza négy keréken

22_03_29_erdmost_nincskep

Szülők Háza négy keréken

Érden is megállt szombaton délután a Mobil Szülők Háza, hogy minél szélesebb körben megismertesse a szülőkkel az alapítványt és annak legújabb programját, a "Tegyél jót! Ülj mellém" címmel. Az alapítvány Otthon Melege névvel közösségi teret és egy családi napközit is működtet itt, Érden.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Szombaton, a Kálvin téren lehetett találkozni Regős Judittal, a Szülők Háza Mozgalom elindítójával és csapatával. Az érdeklődőket tanácsadásokkal, táncbemutatókkal, foglalkozásokkal várták. A régi buszpályaudvarra leparkolt autóban az édesanyák igénybe vehették egy manikűrös szolgáltatásait, de várt még itt rájuk irodai masszázs, grafológiai és stylist tanácsadás is. Közben lehetett gyermeknevelési előadásokat hallgatni, a kicsiket pedig arcfestéssel és táncbemutatókkal szórakoztatták a szervezők.
Regős Judit azt meséli, a Szülők Háza Mozgalom 15 évre nyúlik vissza. Eleinte Újbudán nyitottak közösségi tereket, úgynevezett szülőtámogató programjukkal, ami olyan népszerű lett, hogy hamarosan újabb Szülők Házai nyíltak, az elsők között itt, Érden: az Otthon Melege Családi Központ.

Regős Judit aztán folytatja, hogy később dr. Kemény Dénes a Szülők Háza mellé, illetve az 5 évvel ezelőtt létrejött alapítvány élére állt. Ezzel együtt pedig elindítottak egy új programot is, „Tegyél jót!” címen, amelyben nélkülöző családokat, szülő nélkül maradt gyermekeket igyekeznek támogatni.

– Hiszünk a társadalom megtartó erejében, ezért közösségeket szervezünk. Célcsoportunk továbbra is a szülők, illetve azok a gyermekek, akik szülők nélkül nőnek fel. A cél az, hogy a felnövekvő generáció megerősödhessen, és mindenki olyan jót vagy még jobbat adjon tovább, mint amit kapott – fejtette ki küldetésüket Judit.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának köszönhetően a Mobil Szülők Háza sok-sok helyre el tudja vinni a mozgalom fent említett célkitűzéseit. Méghozzá úgy, hogy közben azért szórakoztatják is az érdeklődőket. Tanácsadókat, szakértőket, gyerek- és felnőttprogramokat visznek magukkal minden egyes állomásra Győrtől Tatán át Érdig.

– Nekünk, szülőknek a napjaink nagy része arról szól, hogy dolgozunk, aztán háztartást vezetünk, gyereket nevelünk. A Szülők Háza Alapítvány meg szeretné mutatni az édesanyáknak és édesapáknak: nincsenek egyedül, ránk mindig mindenben számíthatnak. Illetve arról is gondoskodunk, hogy a feszített tempójú hétköznapokon is el tudjanak kicsit lazulni: ingyenes masszázst, grafológiai és stylist tanácsadást, valamint manikűrt biztosítunk ilyenkor a szülőknek.

A Mobil Szülők Háza aztán este tovább gördült következő állomására, de előtte Regős Judit még felhívta mindenki figyelmét rá, hogy az érdiek szerencsések, mert az év 365 napján van egy (álló) Szülők Háza, amit akármikor felkereshetnek. Ez egyébként most már családi bölcsődét is működtet, egyelőre 3 csoporttal (mindegyikben 7-7 gyermekkel), de már nyertek pénzt ahhoz, hogy még egy csoportot is elindítsanak. Ahogy azt már a bölcsődét és családi napközit vezető Dobstadt Lindától megtudom, konyhakertet gondoznak náluk a gyerkőcök, TSMT tornát biztosítanak a fejlesztésükre, és rendszeresen jár hozzájuk Tóth Andorné Tímea zenebona foglalkozásokkal, Bölöni Réka pedig bábelőadásokkal. 

 

További cikkeink

További cikkeink

A Tisza Párt alelnöke és listavezető EP-képviselőjelöltje megkezdi országjárásának Pest vármegyei etapját.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email