jazz_tehetseges_egyetemistak1

Tehetséges egyetemisták – különleges formációban

Az Érdi Jazz Fesztivál dupla koncertjei révén több élményt kínál a közönségnek, s több lehetőséget a fellépőknek, akik egyre szívesebben jönnek – jelentkeznek! – az érdi bemutatkozásra. Szombaton a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem két hallgatója léphetett színpadra zenekarukkal.

Az alkalmi párost Nagy-Babos Rebeka és Rozbora Ádám alkotta, gitáron Cseh Péter, bőgőn Miskolczi Márk, dobon Mohai Szabolcs működött közre.

Nagy-Babos Rebeka nem készült zenésznek, szinte véletlenül került kapcsolatba a jazzel, ami szinte azonnal magával ragadta, elvarázsolta. Utóbbit ő maga is képes megtenni a közönséggel, pedig még csak másodéves az egyetemen, igaz már most is rendszeresen fellép – duóban a most is hallott Cseh Péter gitárossal –, szóval a tanulás mellett gyűjtögeti a színpadi tapasztalatokat is.

– Amikor meghívtak erre a szereplésre – mondja – még nem ismertük egymást Ádámmal, de amikor elkezdtünk beszélgetni, hamar megtaláltuk a közös hangot, könnyen összeállítottuk és összecsiszoltuk a repertoárt.

Tekintse meg a koncerten készült fotókat:

Rozbora Ádám már igazi mestere a jazztrombitának, papírja is van róla, de még a tanári képzésben egy évig koptatja az iskolapadot. Az oktatást ugyanis fontosnak tartja, mint mondja az az élete, most is helyettesként dolgozik az érdi zeneiskolában, ahol – tárnoki lévén – maga is tanult. De segíti a Habilitációs Központ munkáját is. Örömmel lépett fel most Érden, mert ahogy visszaemlékszik, ez eddig egyszer, tízéves korában fordult elő. Természetesen ő is él minden zenélési lehetőséggel, szólista egy big bandben, de szeretné minél több formációban kipróbálni magát, s azt sem tartja lehetetlennek, hogy a most itt, Érden látott és hallott felállásban is zenéljenek még együtt.

További cikkeink

További cikkeink

Három személyautó ütközött össze az M0-ás autóút 48-as kilométerénél, az M3-as felé vezető oldalon,
Pieronymus Kosch grafikusművész alkotásaiból nyílik kiállítás június 24-én, 18 órakor az Érdi Galériában.

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email