22_03_29_erdmost_nincskep

Akrobatikus torna: nemzetközi versennyel nyitották az őszt

22_03_29_erdmost_nincskep

Akrobatikus torna: nemzetközi versennyel nyitották az őszt

A lengyelországi Zielona Górában egy nemzetközi viadallal kezdték meg az őszi versenyszezont az Érdi Torna Club akrobatikus tornászai.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az ÉTC három egysége, Krausz Kitti és Gerzanics Csenge youth párosa, Renglovics Anna, Bikkes Eszter és Dávid Fruzsina youth hármasa, illetve Ivanics Rozina, Monostory Anna és Biksi Borbála 13-19-es kategóriában induló triója vett részt a lengyelországi megmérettetésen – utóbbiak eddig az ifiknél szerepeltek, a 13-19-es korosztályban most mutatkoztak be.

– Úgy gondolom, jól sikerült a verseny, nagyon szép gyakorlatokat mutattak be a lányok. Egyedül Ivanics Rozináéknál a három gyakorlatuk közül a statikában volt hibázás, ami miatt nagyobb levonás volt náluk, de így is bejutottak a döntőbe, ahogy Renglovics Annáék is – számolt be a lengyelországi versenyről Baloghné Papp Ildikó, az Érdi Torna Club akrobatikus torna szakosztályának vezetője. – Ami egy kicsit szerencsétlenség, hogy egyedüli magyarként voltunk kint, rajtunk kívül főként lengyelek és németek voltak, ebből kifolyólag az ellenfelek nagyrészt lengyelek voltak, ami a pontozásban meglátszódott… – utalt a hazaiak előnyére a szakosztályvezető.

Az érdiek ennek ellenére nem lehetnek csalódottak, hiszen Ivanics Rozina, Monostory Anna és Biksi Borbála hármasa a statikai levonás ellenére is az előkelő, negyedik helyet szerezték meg, méghozzá úgy, hogy csupán hét tizeddel maradt le a dobogóról.

Krausz Kitti és Gerzanics Csenge youth párosa nem jutott be a nyolcas döntőbe, épp egy hellyel csúsztak le róla, s kilencedikként végeztek.

A youth hármasoknál ugyan Renglovics Anna, Bikkes Eszter és Dávid Fruzsina a selejtezőből hetedikként került fináléba, ám ott végül tizedikként zártak.

A lengyelországi „ősznyitó” után hamarosan beindulnak a hazai versenyek is, hiszen szeptember 27. és 29. között a budapesti Gerevich Aladás Sportcsarnokban rendeznek nemzetközi viadalt, majd október 12-én Érden folytatódnak a pontszerző versenyek az országos döntőbe jutásért.

– Mindenképp pozitív edzői szempontból, hogy látszott, a lányok nagyon oda tudnak koncentrálni és tudják mit kell csinálni. Teljes mértékben készen állnak. A lányoknak is azt mondtam, hogy fogják fel úgy ezt a versenyt, hogy ez jó rávezetés a budapesti versenynek – fogalmazott Baloghné Papp Ildikó.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email