22_03_29_erdmost_nincskep

Színes, formás játékok a betonon

22_03_29_erdmost_nincskep

Színes, formás játékok a betonon

Mit lehet kezdeni egy szürke, lebetonozott iskolai udvaron a szünetben? Hát például ugróiskolázni, malmozni, számkígyózni, pár szülő – és gyerekeik – energiájának és kreativitásának hála.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Múlt hét pénteken újrafestették az Érdligeti Általános Iskola Diósdi úti épületének udvarára tavaly felkerült játékfelületeket a szülők, hogy a tanév első napján a gyerekek már birtokba vehessék azokat a szünetekben.

A játékfelületek története még tavaly kezdődött, amikor is az egyik, akkor első osztályos gyermek édesanyja azon kezdett el töprengeni, mivel dobhatnák fel az iskola szürke betonudvarát, és hogyan tehetnék kicsit tartalmasabbá a gyerekek számára a kintlétet a szünetekben. Somkutiné Bitskey Katalin nem sokáig töprengett, az interneten rengeteg ötletből nyert ihletet, és rájött, hogy nincs is túl sok mindenre szükség a nemes cél eléréséért. Csak betonfestékre, sablonokra, egy kis kreativitásra, meg persze pár szülő összefogására és „szabadidejére”. Az eredmény akkor magáért beszélt: az Érdligeti suli alsósai imádták a játékokat, amiket szüleik festettek fel az udvarra, és amik idővel a rajtuk ugráló, szaladgáló tappancsok alatt elég rendesen el is koptak. Ezért volt szükség múlt héten az újrafestésre. Ebben egyébként nemcsak a szülők vettek részt, de maguk a diákok is, akik alig várták, hogy újra felvarázsolják a betonra a már megismert és megszeretett játékaikat, vagy éppen egy vadi újat.

– Nekem ez élmény, hogy festhetek itt. Szerettem ezeket a játékokat, főleg a számkígyót.  Így sokkal jobb kint játszani a szabadon, a levegőn, mintha semmi sem lenne itt – válaszolta kérdésemre Juhász Réka, 2/c. osztályos tanuló, aki éppen a számkígyó egy körét festette fel a betonra nagy műgonddal.

A felfestett játékfelületek pedig nem sokáig álldogáltak magányosan az udvaron: hétfőn már boldogan vették birtokba mind az elsősök, mind azok, akik tavalyról már jól ismerték őket.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email