22_03_29_erdmost_nincskep

Nagyszülők Világnapja Százhalombattán

22_03_29_erdmost_nincskep

Nagyszülők Világnapja Százhalombattán

Az Érdi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója az érdi polgárőrökkel közösen prevenciós szórólapokat osztott a helyi strandfürdő parkolójában 2019. augusztus 31-én.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Szeptember első vasárnapján volt a Nagyszülők Világnapja, amelynek kapcsán az Érdi Rendőrkapitányság megelőzési munkatársa a helyi polgárőrökkel közös akció keretében az idős korosztályt érintő bűncselekmények elkerülhetőségeire hívta fel a lakosság figyelmét.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a lakosság figyelmét:

A csalók az időskorú áldozatot az unoka, vagy más hozzátartozó nevében telefonon hívják fel, majd különböző indokkal pénzt kérnek. Az is megeshet, hogy az elkövető az unokának, vagy hozzátartozónak adja ki magát, hogy az áldozatra nagyobb hatást gyakoroljon.

A leggyakoribb színlelt okok:

  • Az unoka vagy hozzátartozó balesetet szenvedett, az okozott károk rendezése miatt pénzre van szüksége.
  • Az unoka vagy hozzátartozó kölcsönt vett fel, amit sürgősen vissza kell fizetni.
  • A hozzátartozó bajba került, esetleg fogságban van, csak pénzért cserébe engedik szabadon.

A rendőrség azt tanácsolja, ha ilyen esettel találkozunk, azonnal ellenőrizzük a hívás valóságtartalmát, azaz hívjuk fel azt a személyt, akire az ismeretlen telefonáló hivatkozik! Arra is figyelmeztetnek a rend őrei, hogy a csalók a bűncselekmények elkövetésére felkészülnek és a sértett bizalmának elnyerése végett olyan valós információkat is közölhetnek, amelyek valóban a hozzátartozóhoz kapcsolódnak. Bűncselekmény gyanúja esetén azonnal értesítsék a rendőrséget!

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email