korosi_tanevnyito2019_20203

A tanévnyitóra elkészültek a Kőrösi vizesblokkjai

Idén száz elsős kisdiák kezdte meg a tanévet a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában, ahol öt új tanítóval és egy új gyógypedagógussal is bővült a tantestület. Az igazgató az ünnepségen bejelentette, hogy egy barkácsáruház támogatásának köszönhetően nyáron megújultak a régi épület vizesblokkjai.

68 kollégával és 901 tanulóval indult az idei tanév a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában, ahol idén szeptemberben 100 elsős kezdte meg a tanévet. Maitz Ferenc igazgatótól megtudtuk, hogy ebben az évben 5 új tanítóval és egy gyógypedagógussal bővült a tantestület létszáma, de még mindig keresnek matematika, fizika és informatika szakos kollégákat.

– Most úgy tűnik, hogy egy kicsit emelkedő tendencia indul meg a demográfia terén, én úgy vélem, hogy egy-két éven belül ismét 970-980 tanuló jár majd iskolánkba – emelte ki az iskolaigazgató, aki lapunknak elmondta, hogy nyáron a tantestület elfogadta a rendezvénynaptárt és munkatervet és idén újdonságokkal is készültek az iskolásoknak.

– Az újdonságok közül kiemelném, hogy az alsó tagozaton a testnevelés órák terhére idén bevezetjük a néptáncoktatást. A felső évfolyamon tovább folytatódik a klasszikus táncoktatás, illetve az Érd Aréna nemrég megkeresett bennünket, hogy a 7-es évfolyamos tanulókat kézilabda oktatásban részesíti majd. Az újdonságok között azt is érdemes megemlíteni, hogy minden elsősünk kapott egy kék iskolasapkát, illetve megkapták az iskola jelvényét és fogadalmat tettek a tanévnyitón – mondta el Maitz Ferenc.

Tekintse meg az évnyitó ünnepségen készült képgalériánkat:

– Már augusztus vége felé elkezdtünk készülődni az új tanévre, megvettük a tanszereket, illetve a kórusban is énekelek, így már korán reggel jöttem a próbára. Az első félév végén lévő felvételitől tartok egy kicsit, de remélem, hogy minél jobban sikerül felkészülni és minél jobb eredményt tudok elérni – mondta el az Érd TV tudósítójának Fauszt Janka nyolcadikos tanuló.

Veres Borka hetedikes tanuló is nyilatkozott tudósítónknak, ő elmondta, hogy az idei tanév eredményei már fontosak a felvételi szempontjából is.

– Idén három új tanuló került az osztályunkba, úgyhogy én nyáron már nagyon izgultam, hogy kik lesznek azok. A barátaim és a társaság miatt én már nagyon vártam az iskolát. Igyekszem tartani a kitűnő bizonyítványomat, de azért kicsit izgulok, mert ez az év már beleszámít a felvételibe – mondta el Veres Borka.

Az iskola igazgatója az ünnepségen bejelentette, hogy a nyár folyamán elkészültek a régi épület vizesblokkjai. Az iskola 800 ezer forintos felajánlást kapott egy barkácsáruháztól az előző tanév végén, ebből újulhattak meg a vizesblokkok és a vállalkozó, aki a munkálatokat végezte, szintén ingyen ajánlotta fel segítségét az iskolának.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email