22_03_29_erdmost_nincskep

ÉNFeszt: Salsa flashmob

22_03_29_erdmost_nincskep

ÉNFeszt: Salsa flashmob

Több mint tíz éve indult a Karibi Tánc Klub, és öt éve már Érden is vannak kezdő és haladó tanfolyamok is a Szepes Gyula Művelődési Központban. Idén is készülnek egy flashmobbal az Érdi Napokon, ahová a tánciskolába járókon kívül bárki beállhat táncolni.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A salsa bajnok Németh Sándor vezette tánciskolában főként a 35-55 éves korosztály tanul salsázni, de mint mondja, idősebbek is előfordulnak az órákon és fiatalok is bátran csatlakozhatnak, hiszen a tánc kortalan. Az Érdi Napokon idén is megtáncoltatják az embereket, szeptember 7-én, este fél 6-tól a Fő téren.

– A mi flashmobunk abban lesz rendhagyó a többihez képest, hogy itt nem egy előre megbeszélt koreográfiát táncolunk el, ugyanis a salsa nagyon improvizatív tánc. Természetesen, aki ismeri az alaplépéseket, az nyugodtan beállhat velünk táncolni, hiszen olyan ez, mint egy világnyelv, mindenki együtt tud mozogni. Ezek a flashmobok mindig nagy élményt jelentenek, átlagosan 50-100-an is csatlakoznak és nagyon hasonlóan szokott ez zajlani, mint a rueda világnapján, amikor a világ minden pontján táncra perdülnek – mondta el lapunknak a tánciskola vezetője, akitől azt is megtudtuk, hogy ezúttal is indul kezdő tanfolyam az Érdi Napok után, így aki az utcatáncon kedvet kap, haladóbb szinten is kipróbálhatja magát.

A salsa bajnok arról is beszélt, hogy sokszor az a visszatartó erő, hogy pár nélkül nem akarnak táncolni tanulni. A salsa rueda azonban egy körtánc, amiben ugyan páros figurák is vannak, de a párok folyamatosan cserélődnek, így nincs olyan, hogy valaki egyedül maradna.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email