22_03_29_erdmost_nincskep

ÉNFeszt: A hiphop küldetés hősei

22_03_29_erdmost_nincskep

ÉNFeszt: A hiphop küldetés hősei

A Hősök hiphop formáció 2001-ben jött létre két rap duó, az Ammóniaszökevények (Joeker, Eckü)  és az Őrült oldal (Mentha, Brash) összeolvadásából. Abban az időben az emberek szinte ki voltak éhezve itthon a rapre, míg kint már nagy népszerűségnek örvendett műfaj.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

2003-ban megnyerték az Animal Cannibals által szervezett HipHop Mission nevű tehetségkutatót, innentől kezdve megállíthatatlanok voltak: egymást követték a lemezek és a sikerek. Csaknem két évtized alatt persze sokat változtak, kihagytak néhány évet, Geryson csatlakozott a négyes fogathoz dj-ként, és magánéleti okokra hivatkozva 2014-ben háttérbe vonult a csapatból Brash.

Az idei év alkotói szempontból nagyon erősnek tűnik a csapat történetében: dolgoztak együtt a Halott pénzzel, ByeAlex-szel, Fluorral és a Slow Village-dzsel is lesz közös projektjük, miközben csaknem havonta állnak elő új dalokkal.

 Az utóbbi időben Szélinger Anna hangjával is gazdagodott a formáció, és létrejött a Hősök zenekari felállása, amiben további zenészek is helyet kaptak. A változásokról Eckü azt mondta egyszer:”ennyi év és lemez után, kellenek az új utak és kihívások, nem elégedhetünk meg a biztonsági játékkal.” Ami még mindig változatlan a kezdetektől: az a hiphop feltétel nélküli szeretete, és hogy a csapat igyekszik szembemenni a közhelyes szövegű és dallamvilágú mainstreammel.

Érden nem először, és feltételezhetően nem is utoljára lépnek fel. Városunkban komoly rajongógárdájuk van, akik mindig örülnek az együttes helyi koncertjeinek.

(szeptember 7.18:30, Főtér)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email