22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: nem hozott gólt az érdiek Ménfőcsanak elleni bajnokija

22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: nem hozott gólt az érdiek Ménfőcsanak elleni bajnokija

Kemény, küzdős mérkőzést vívott az ESK Ménfőcsanakkal az NB III Nyugati csoportjának ötödik körében a listavezető Érdi VSE, amely ugyan nem kapott gólt, de nem is lőtt, így 0–0-val zárult az összecsapás.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Nem számíthatott egyik legjobbjára, Melczer Vilmosra a Ménfőcsanak elleni hazai találkozón Limperger Zsolt. Ennek ellenére egy-egy nagy helyzettel indult a Ménfőcsanak elleni mérkőzése a listavezetőnek, hiszen az első percekben a házigazda Németh Gábor Vince baloldali beadásai után veszélyeztetett, míg a túloldalon egy remek kiugratás után Kószás Krisztián lépett ki jól, de húsz méterről a kapu mellé emelt. Szűk tíz perc után pedig Mojzer György jobboldali nagy bedobása után pedig Pál Szabolcs fejesét kellett Ficsór Dávidnak összeszednie.

A kezdeti helyzetek után mindkét csapat lendülete alábbhagyott, a meddő érdi mezőnyfölény mellett a nagyobb helyzet a vendégek előtt adódott, de Vörösbaranyi Armand távoli, lapos lövése nem jelentett gondot Kertész Ferencnek. Tíz perccel a szünet előtt egy baloldali szöglet után Vörösbaranyi ismét veszélyeztetett, de hiába érkezett jó ütemben, csak a keresztlécre bólintott. A szünet előtti percekben az érdiek egy remek Koós Gábor–Kollega Krisztián összjáték után kerültek helyzetbe, de utóbbi kiszorított helyzetből leadott lövése után a vendégek szögletre mentettek.

A gól nélküli első félidő után a második játékrész elején is a vendégeknek volt nagy helyzetük, de Vörösbaranyi Armand és Szilvágyi Milán kísérlete után is nagyot védett Kertész Ferenc. Igaz, a Csanak két helyzete után Mojzer György révén a hazaiak is eljutottak a kapuig, ám az érdi támadó fölédurrantott.

A mérkőzésen az érdiek hiába játszottak enyhe mezőnyfölényben, a fegyelmezetten védekező vendégek minden alkalommal megakasztották az érdi támadásokat. Negyedórával a mérkőzés vége előtt Mojzer György lőtt enyhén balról egy szabadrúgást nem sokkal a kapufa mellé.

Az utolsó tíz perc elején az érdiek is közel álltak a vezetéshez, de Májer Gergő jobboldali beadását a remekül berobbanó Balogh Ádám nem tudta kapura tenni, csak fölélőtt, majd egy védelmi hiba után Gera Dávid lövését kellett Ficsórnak hárítania.

A hajrában újabb ziccer adódott a Ménfőcsanak előtt, amikor egy jobboldali beadást követően a csereként beálló Nagy Benjámin fejesénél kellett nagyot nyújtóznia Kertész Ferencnek.

A hajrában sem tudták bevenni egymás kapuját a csapatok. Legalábbis szabályos keretek között, mert ugyan Balogh Ádám a vendégek megingása után betalált, ám a játékvezető, Molnár Réka szabálytalanságot látott az érdieknél a Csanak tizenhatosán belül.

A ráadásban is nyomott  győzelemért az érdi együttes, de Gera Dávid lökete sem fogott ki Ficsóron.

Az utolsó percek sem hoztak változást, így maradt a gól nélküli döntetlen.

– Melczer Vilmos nagyon fontos játékosunk, de az ő hiánya ellenére is nagyon pontatlanok voltunk, ahogy a Fehérvár II ellen is jellemző volt ránk. Voltak olyan periódusok, amikor olyan volt, mintha teniszmeccsen lettünk volna, hálistennek az ellenfél is pontatlan volt, mert ha pontosabban játszik, akkor elvihette volna a három pontot. Ettől függetlenül nekünk is meg voltak a lehetőségeink, volt ez az érdekes szituáció, ami gól lett, de visszafújta a játékvezető. A pontosság és a kreativitás ma nagyon hiányzott a játékunkból – fogalmazott Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

– Mostanában mindig van bennem hiányérzet. Tudatosítsuk a dolgokat, az Érd a csoport meghatározó csapata, úgy jöttünk ide, hogy az első öt fordulóban szeretnék mindenkinek játéklehetőséget adni, utána levonjuk a megfelelő konzekvenciát, kire lehet hosszabb távon számítani. Ma egy felforgatott összeállításban léptünk pályára, ahol sok fiatalnak adtam lehetőséget. Ennek tudatában átengedtük a területet az Érdnek – amit nem szoktunk, általában letámadjuk az ellenfelet –, most visszaálltunk és abból próbáltunk futballozni. Az első félidőben volt egy kapufánk és egy százszázalékos helyzetünk, amit nem értek, hogy hagytunk ki, de ez benne van a fociban. A második félidőben is ült a játékunk, végig koncentrált volt a csapat, de nem tudtuk megnyerni a mérkőzést – mondta a Ménfőcsanak vezetőedzője, Weitner Ádám.

– Ha két héten belül kétszer kell nyilatkoznom az azt jelenti, hogy valami nem stimmel, mert akkor talán én voltam a meccs legjobbja. Nagyon döcög a játékunk előrefelé. Amiben eddig erősek voltunk – a rövidpasszos játékban –, az nem működött, ezért jövő héten el kell beszélgetnünk a srácokkal. A mai játékban viszont a Ménfőcsanak erősebb, mint mi, ez látszott is. Annak örülünk, hogy nem kaptunk gólt, öt forduló után még csak egy gólt kaptunk, ami pozitív, viszont előrefelé döcögünk… – értékelt az Érdi VSE csapatkapitánya, Kertész Ferenc.

Az Érdi VSE a bajnokság hatodik körében a Lipót Pékség SE vendégeként lép pályára szeptember 8-án, 16 órától.

NB III, Nyugati csoport, 5. forduló
Érdi VSE–ESK Ménfőcsanak 0–0
Érd, 250 néző. V: Molnár R. (Szarvas, Belicza)
Érdi VSE: Kertész F. – Kalmár (Gera D., 58. p.), Bozsoki, Csiszár, Németh G. V. (Pintér N., 67. p.) – Májer, Kónya B., Koós – Pál Sz. (Balogh Á., 78. p.), Mojzer, Kollega
Vezetőedző: Limperger Zsolt
ESK Ménfőcsanak: Ficsór – Németh L., Németh B., Kelemen M., Szalai Cs. – Serfőző B., Kószás, Kerékgyártó, Szilvágyi (Nagy B., 67. p.), Koncsag (Czanik, 76. p.) – Vörösbaranyi (Böcskey Zsolt, 76. p.)
Vezetőedző: Weitner Ádám

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email