22_03_29_erdmost_nincskep

Búcsú a nyártól Zánkán

22_03_29_erdmost_nincskep

Búcsú a nyártól Zánkán

Kegyes volt az időjárás a gyerekhez a vakáció utolsó hetében. Nemcsak a verőfényes napsütésnek, no meg a strandolásnak örülhettek azok az érdi diákok, akik egy hetet tölthettek az Erzsébet-táborban, Zánkán, hanem a változatos programoknak is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az érdi Szociális Gondozó Központ folyamatosan pályázik az Erzsébet-táborokra. Idén a nyári vakáció elején első ízben tartottak Érden egy hetes napközis tábort, amelyet Kállainé Tréfa Gabriella, a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársa szervezett meg kollégáival.

A nyár utolsó hetében bentlakásos tábor várt az érdi gyerekekre. Az élményekről Kiss Sándor szociálpedagógus számolt be:

– Augusztus 25-én 36 gyermek – 8-tól 13 éves korig – és a Szociális Gondozó Központ három munkatársa indult útnak a zánkai Erzsébet-táborba, külön Erzsébet-táboros vonattal. A több mint 100 hektáros komplexumban a szálláshelyek különböző színekkel és számokkal vannak ellátva, az érdiek citromsárga színű épületben laktak, ilyen pólót, sapkát, hátizsákot, kulacsot, karszalagot kaptak. Számtalan program várta a gyerekeket: az érdiek részt vettek egy gyalogtúrán; a Szent Balázs templomromot nézték meg, és a csodálatos természeti környezetben felfedezhették a Balaton-környéki növény- és állatvilágot. Sárkányhajózás, lézerharc, trambulinozás, íjászat szerepelt még a programok között. A 12 éven felüliek a kalandparkon kialakított drótköteles ügyességi pályán felmérhették, mire képesek, a haditechnikai park még a lányokat is lekötötte, és nagyon érdekes volt a vízi kalandpark is. A gyerekek bepillantást nyerhettek az ásványok és az ízeltlábúak, valamint a csillagok és bolygók csodálatos világába, rendeztek táncházat , és nem maradhatott el a tábortűz, az éjszakai túra, a fürdés és a sétahajózás sem – sorolta Kiss Sándor, hangsúlyozva: az érdi gyerekek közül jónéhányan most először jártak a Balatonnál, illetve vettek részt bentlakásos táborban.

A gyerekek és a kísérők augusztus 30-án élményekkel gazdagodva tértek haza az ingyenes táborozásból.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email