22_03_29_erdmost_nincskep

Ólom a temperában? Tanszervizsgálat, kiugró eredménnyel

22_03_29_erdmost_nincskep

Ólom a temperában? Tanszervizsgálat, kiugró eredménnyel

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium akkreditált vegyipari laboratóriuma húsz színes papír-, tempera- és pasztellkréta-készletet ellenőrzött az ólom-, réz- és kadmiumtartalom szempontjából. A gyártás során alkalmazott színezőanyagokban előforduló veszélyes nehézfémek mennyiségét vizsgálták.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A jogszabály szigorú határértékeket állapít meg a színes temperák, kréták és papírok ólom-, kadmium- és réztartalmára. Az iskolaszerekben esetleg előforduló, szemmel nem látható veszélyes nehézfémek vizsgálata a gyermekek egészségének védelme, az egészségkárosodás elkerülése miatt szükséges.

Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár elmondta: az évről évre rendszeresen elvégzett laboratóriumi ellenőrzés kiemelkedő eredménye, hogy minden vizsgált iskolaszer biztonságosnak minősült, így nem volt szükség fogyasztóvédelmi hatósági eljárás megindítására.

Az ellenőrzött termékek tételes listája itt érhető el.

 

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Házi segítségnyújtás pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó munkakör/feladatkör
A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó/ápoló munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email