„Legyen az érdi identitás része az Elvira-major”

A baloldal polgármester-jelöltje, Csőzik László, illetve képviselő-jelöltje, az LMP érdi vezetője, Tetlák Örs tartott sajtótájékoztatót arról, hogy kezdeményezték az Elvira-major hungarikummá nyilvánítását.

– Érd délkeleti határában található ez az ültetvény, kutatóállomás, amely úgy gondoljuk, hogy kiérdemelte a hungarikum minősítést és azt is, hogy a települési értéktár része legyen. Azt szeretnénk elérni, hogy az Elvira-major szerves része legyen a város működésének és komoly partnerre leljen Érd város önkormányzatában. Büszkék vagyunk az Elvira-majorra, szükségünk van rá, meg szeretnénk tartani az izolációs védőzónát is körülötte, nem kívánunk a területen ipari parkot létrehozni – emelte ki a sajtótájékoztatón Csőzik László.

Tetlák Örs arról beszélt, hogy milyen lépések vezethetnek el odáig, hogy az önkormányzat stratégiai partnere legyen a továbbiakban az Elvira-major. Mint mondta, szeretnék elérni, hogy a terület a Helyi Értéktár Bizottság novemberi ülésén bekerülhetne a helyi értékek közé és érdikummá válna.

– Ehhez a dokumentációt a napokban adtam be a Helyi Értéktár Bizottság számára. Az Értéktár Bizottságtól azt is szeretnénk kérni, hogy az Elvira-majort terjesszék fel a megyei értéktár felé is. Mi úgy gondoljuk, hogy az érdi meggyfajták feltétlenül megérdemlik azt, hogy hungarikummá váljanak. A gyümölcsösnek az érdi identitás részévé is kellene válnia, ahogyan a székelyföldi Oroszhegy a szilvájáról és szilvapálinkájáról ismert, úgy Érd is hasonló ismertségre tehetne szert – hangsúlyozta Tetlák Örs, aki hozzátette: a napokban írt egy levelet Dr. Nagy István agrárminiszternek, amiben támogatását kérte a folyamathoz. 

Kapcsolódó cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs