22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: kemény meccsen verte a Fehérvár II-t az Érdi VSE

22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: kemény meccsen verte a Fehérvár II-t az Érdi VSE

Kollega Krisztián első félidő végén lőtt góljával győzött a veretlenek csatáján a MOL Fehérvár FC II vendégeként az Érdi VSE az NB III Nyugati csoportjának negyedik fordulójában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

 

Betegség miatt Gera Dávidot, sérülés miatt pedig Májer Gergőt is nélkülöznie kellett Limperger Zsoltnak a MOL Fehérvár FC II ellen. A túloldalon ellenben Tomas Tujvel és a román felnőtt válogatottba a szövetségi kapitány által behívott Rus Adrián is helyet kapott a kezdőben.

A mérkőzést a házigazda kezdte jobban, ám egy kiugratás után Kertész Ferenc védett nagyot, a második próbálkozás után pedig Bozsoki Imre mentett a gólvonalról, ezt követően még Kojnok Zsolt előtt is adódott egy lehetőség, de balról az oldalhálóba lőtt.

Az első öt perc után azonban jött az első érdi helyzet is, amikor egy baloldali beadást követően Mojzer György bólintott kapura, de a lefelé irányuló fejes pattanás után fölément, majd Pál Szabolcsnak balról, Koós Gábornak pedig enyhén jobbról akadt egy-egy távoli lövése a félidő derekán.

Bő fél óra játék után Melczer Vilmos baloldali beadását szépen vette le Pál Szabolcs, de fordulás után csak a hazai kapus, Tomas Tujvel kezébe lőtt.

Aztán – talán a lehető legjobbkor – a szünet előtti utolsó percben egy szép kiugratással Kollega Krisztián lépett meg, aki előbb elfektette védőjét, majd Tujvel mellett passzolt a rövidbe (0–1).

A második játékrészt is a fehérváriak kezdték jobban, az 53. percben egy szöglet után Galacs Erik fejesét kellett bravúrral védenie Kertész Ferencnek.

A mérkőzés rendkívül nyílt játékot hozott, mindkét fél eljutott a másik kapuja elé, ám ott rendre rossz  döntések születtek.

Az utolsó tizenöt perc kezdetén óriási helyzetet puskáztak el a fehérváriak, amikor egy jobboldali beadás után a csereként beálló Molnár Márkó közeli löketét Kertész óriási reflexszel védte.

A hajrában nem történt változás, az Érdi VSE megőrizte veretlenségét, s egygólos győzelmet aratott Székesfehérváron.

– Megint kettébontanám a meccset: az  első tíz percben a mi hibáinkból volt két nagy helyzete az ellenfélnek. Velünk van a sors, de ezzel nem szabad játszani, mert előbb-utóbb be fogják rúgni a helyzeteket. Utána próbáltunk dominálni, voltak is lehetőségeink, aztán a vezetést is megszereztük. A második félidőben megint nem tetszett az első tíz perc, a vége pedig borzalmas volt, nem tudtuk megtartani a labdát, nem passzoltunk hármat egymáshoz, ami a mi erősségünk lenne, de az a lényeg, hogy a három pontot megszereztük. Ahhoz jobban kell játszanunk, ha nagyobb célokat akarunk elérni – fogalmazott Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

– Kijött a fiatalság, rutintalanság. Úgy érzem, teljes mértékben egyenlő partnerei voltunk a csoport egyik legerősebb csapatának, azt merem mondani, hogy ha jó időben rúgjuk a gólokat, akkor a három pontra is lett volna esélyünk, mert az első félidőben három olyan nagy ziccerünk volt, amely gólt érdemelt volna. Többségében sikerült megállítanunk az Érd támadásait, amely olyan sok támadást nem vezetett, viszont rutinos csapatként azt a keveset is jól kihasználták – értékelt a MOL Fehérvár FC II edzője, Tímár Krisztián.

– Mindig azt mondom, hogy ez csapatjáték, én segítek hátul, a srácok pedig lövik a gólokat elől. Rányomta a bélyegét a mérkőzésre az időjárás, illetve mi nem vagyunk hozzászokva a délelőtti kezdéshez. Szerintem ennek is betudható, hogy kicsit https://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgpábbak voltunk, de örülünk, hogy ismét nem kaptunk gólt. Ezt a tendenciát kell folytatnunk, mert elől minden meccsen betalálunk és ha hátul sem kapunk, akkor minden meccset megnyerünk – fogalmazott az Érdi VSE csapatkapitánya, Kertész Ferenc, akinek testvére, utánpótlás-játékosunk, Bence az éjszaka kórházba került, így a győzelmet neki is ajánlotta a csapat.

Az Érdi VSE legközelebb szeptember elsején, 16 órától játszik, amikor az ESK Ménfőcsanakot fogadja az Ercsi úti Sporttelepen.

NB III, Nyugati csoport, 4. forduló
MOL Fehérvár FC II–Érdi VSE 0–1 (0–1)
Székesfehérvár, 200 néző. V: Héra (Király Zs., Kovács B.)
MOL Fehérvár FC II: Tujvel – Ódor, Rus, Tamás O., Illés R. – Szalai P. (Molnár M. (69. p.), Dinnyés (Lipóth, a szünetben), Pápai, Kojnok – Galacs (Gyürki, 69. p.), Horváth B.
Vezetőedző: Toldi Gábor
Érdi VSE: Kertész F. – Kalmár, Bozsoki, Csiszár, Németh G. V. – Koós, Kónya B., Melczer (Pintér N., 86. p.) – Pál Sz., Mojzer (Balogh Á., 59. p.), Kollega (Pintér O., 90. p.)
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Gól: Kollega (44. p.)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email