22_03_29_erdmost_nincskep

„Tarts ki!”

22_03_29_erdmost_nincskep

„Tarts ki!”

Mi, emberek, ha tehetjük a hűsbe húzódunk, úgy vészeljük át a kánikula legmelegebb napjait, és persze a folyadékpótlásról sem feledkezünk meg. De mi a helyzet azokkal a kis élőlényekkel, akik teljesen ki vannak szolgáltatva nekünk?

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Miért fordulhat elő még ma is az, hogy bármiféle következmény nélkül felejthet egy úgynevezett gazdi egy állatot a legnagyobb hőségben a tűző napon víz nélkül? 

Nemrégiben az Eb Árvaház kollégája kapott egy telefonhívást, hogy egy építési területen egy kennelben felejtett a „gazdija” egy kutyust a legnagyobb melegben – a tűző napon, víz nélkül. Az Eb Árvaház munkatársa azonnal kiment, és értesítette a rendőrséget, mert a kutya valóban nagyon rosszul volt. A rendőr megkérte, hogy ne csináljon semmit az állattal, ne akarjon bemászni hozzá a telekre, mert a végén még őt fogják feljelenteni. Úgyhogy az Eb Árvaház munkatársa a kerítésen túlról próbálta ébren tartani a kutyát: „Tarts ki!” – kiabálta neki.

Aztán később megérkezett a gazdi is, aki láthatóan nem örült annak, hogy ilyen nagy figyelmet kapott a kutyája. Az állatot az Eb Árvaház kollégájával és egy civil állatmentő segítségével lehűtötték, majd állatkórházba szállították. Mondhatnánk, hogy: „tulajdonképpen nem történt semmi.” Az állatnak szerencséje volt, hogy felfigyeltek rá, és megmentették az életét. Az ügyben nem történt feljelentés. A kutyus az állatkórház után visszakerült gazdijához. „Minden jó, ha a vége jó.” De hogy vajon jó-e így, azt mindenki döntse el maga. Az Eb Árvaház vezetőjével, Bakos Anikóval beszélgettünk a történtekről az Érd FM 101.3 Köztünk marad című műsorában.


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email