22_03_29_erdmost_nincskep

Zenés-táncos híd a kultúrák között

22_03_29_erdmost_nincskep

Zenés-táncos híd a kultúrák között

Augusztus 12-22. között rendezik meg immáron huszonhatodik alkalommal a Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivált és Népművészeti Vásárt Százhalombattán. Szerdán a Nyitóceremóniával hivatalosan is kezdetét veszi a fesztivál.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Summerfest rengeteg programmal várja a következő 10 napban a vendégeit. Csak hogy egy párat emeljünk ki, Szigetvári József fesztiváligazgató elmesélte, hogy minden fesztiválon megtartják az „Az aranyszív napját”, amikor a fesztivál különleges vendégei: kihívással élők (mozgáskorlátozott és fogyatékkal élő emberek) veszik birtokba a színháztermet. Közülük a Felhőjárók Drámacsoporttal már hosszú ideje dolgozik együtt a Forrás Néptáncegyüttes, és idén a Szolnoki Országos Néptáncfesztiválon is szerepelhettek .

„A szeretet napján” egy ökumenikus imádság után megterítik a szeretet asztalát a battaiak mindenféle finomsággal, amiket aztán a külföldiek jóízűen elfogyasztanak.

Esténként táncpanoráma programok vannak, ahol négy ország mutatja be nagyszabású gálaműsorát. De számos kiállítás is várja az érdeklődőket. Díszvendégük a busójárás, ami az UNESCO Szellemi Kulturális Örökség világlistájának egy magyar eleme. Felvonulnak és maszkokat is lehet látni tőlük. Bemutatkozik itthon a törökországi ebru fesztészet, ami egy különleges képzőművészeti módszer.

Egyszóval a Summerfest 10 napja különböző kultúrák találkozásáról, megismeréséről, elfogadásáról szól. Vagy ahogy a fesztivál jelmondata szól: „Béke, barátság, kultúra! Híd az emberek között. Szeretni egymást. Tisztelni mindenkit!”

A fesztivál részletes programját megtalálhatják az esemény hivatalos weboldalán.

A Szigetvári Józseffel készült interjút pedig itt tudják meghallgatni:


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email