22_03_29_erdmost_nincskep

Felhívás kisgyermeket nevelő szülők munkaerő-piaci visszatérését ösztönző támogatásra

22_03_29_erdmost_nincskep

Felhívás kisgyermeket nevelő szülők munkaerő-piaci visszatérését ösztönző támogatásra

A Magyar Államkincstár vissza nem térítendő támogatást nyújt a kisgyermeket nevelő szülők munkaerő-piaci visszatérésének támogatása céljából.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Magyar Államkincstár azon, gyermekük után családtámogatásban már részesült szülők számára biztosít támogatást, akik 20 hetesnél idősebb kisgyermeket nevelnek, és munkaerő-piaci visszatérésük érdekében gyermeküket a munkavégzés idejére családi vagy munkahelyi bölcsődébe helyezik el.

A támogatás a gyermek óvodai nevelésének megkezdéséig nyújtható 2019. szeptember 1-től a keret kimerüléséig, de legkésőbb 2022. június 30-ig. A támogatás összege megegyezik a bölcsődei havidíj összegével, de maximum havi 40.000,- Ft.

A támogatás céljának figyelembe vételével, a támogatásra nem jogosultak azok a szülők, akik a támogatási kérelem beadásakor már aktív munkaerő piaci státusszal rendelkeznek, azaz aktívan dolgoznak.

A támogatási kérelem benyújtás és a támogatásra való jogosultság feltételei:

A kérelem a benyújtás felfüggesztéséig, de legkésőbb 2021. december 31-ig nyújtható be. A támogatási kérelem benyújtásának előfeltétele, hogy a támogatást igénylő szülő rendelkezzen ügyfélkapu regisztrációval, valamint bankszámlával. A kérelem kizárólag elektronikus úton, a Kincstár által biztosított űrlapon, ügyfélkapus (KAÜ) azonosítással nyújtható be.

Támogatásra jogosult az az érdi lakhellyel, vagy tartózkodási hellyel rendelkező szülő,

  • akinek lakóhelye vagy tartózkodási helye megegyezik azon gyermek lakóhelyével vagy tartózkodási helyével, akire tekintettel a támogatást igénylő támogatási kérelmet nyújtott be,
  • akinek a támogatási kérelem benyújtását megelőzően arra a gyermekre vonatkozóan, akire tekintettel támogatási kérelmet nyújtott be csecsemőgondozási díjat (CSED), gyermekgondozási díjat (GYED), gyermekgondozást segítő ellátást (GYES), vagy gyermeknevelési támogatást (GYET) folyósítottak,
  • aki családi vagy munkahelyi bölcsődei szolgáltatót vesz igénybe gyermekének napközbeni ellátására a munkaerő-piacra való visszatérés érdekében.

A szülő több gyermekre tekintettel is igényelhet támogatást, amennyiben a támogatási követelmények több gyermek esetében is teljesülnek.

A támogatási kérelemhez csatolni kell:

  • CSED vagy GYED megállapításáról rendelkező határozatot

Első kifizetési igényhez csatolni kell a munkaerő-piaci visszatérést igazoló munkáltatói igazolást vagy egyéni vállalkozói tevékenység nyilvántartásba vételét.

A kifizetési igénylést minden hónapban be kell nyújtani, melyhez csatolni szükséges a munkáltató által kitöltött visszatérítési igazolást, valamint a kiegyenlített bölcsődei számlát, melyen mind a szülő, mind a gyermek nevét szerepeltetni kell.

A bölcsődével és a bölcsődei számlával kapcsolatos feltételek, valamint további információk a Magyar Államkincstár tájékoztatójában megtalálhatóak.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email