22_03_29_erdmost_nincskep

Jön az I. Érdi Vágta!

22_03_29_erdmost_nincskep

Jön az I. Érdi Vágta!

Idén új helyszínként Érd is becsatlakozott a Nemzeti Vágta előfutamainak helyt adó települések sorába. Az I. Érdi Vágtát július 14-én - Petőfi Sándor halálának 170. évfordulóján – rendezik Simonpusztán. A látogatókat kora délutántól ingyenes programokkal várják, a napot lovas operett zárja.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Simonpusztán nemrég átadták a Nemzeti Lovaskultúra Központot és az újonnan felépített huszár-katonai lovaglópályát. Ez magában foglal egy egyedülálló vágtapályát – ami természetes környezetben, erdőben fut át – egy közel 4000 fős lelátóval. Ez lesz a helyszíne az I. Érdi Vágtának. A nap folyamán sorra kerülő programoknak az újonnan átadott rendezvénytér ad majd helyet. A nap fénypontja az esti döntő futam lesz, majd pedig a Pintér Tibor vezette Nemzeti Lovas Színház a János Vitéz című lovas operettet mutatja be. A programok és az esti színházi előadás ingyenesek.

Tervezett programok a rendezvénytéren:

13:00    Ünnepélyes megnyitó – Köszöntőt mond Székely Tibor MHKHSZ elnöke, a vágta főkapitánya
13:30    Érd Vágta és Kishuszár Vágta előfutamai
14:30    Polgármesterek a fogaton
15:30    Ford átugrási kísérlet – Zárug Gyula és lova Caldera
15:45    Betyár világ
        Három a Magyar Igazság – Buck Viktor és a szürke marha a porondon
        Tóth Lajos csikós és barátai
17:00    Költő visszatér – válogatás dalok lóhátról Petőfi emlékére
17:30    Sztár lovas ügyességi vetélkedő
        (Laklót Aladár, Pintér Tibor, Sasvári Sándor, Bács Péter, Sipos Imre, Mészáros Árpád Zsolt, Delhusa Gjon, Mohácsi Márk, Pápai Kíra)
18:30    Érd Vágta döntő futamok
20:00    Nemzeti Lovas Színház – János vitéz lovas operett

A Simonpuszta Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület célkitűzése azonos a Nemzeti Vágta elképzeléseivel, hiszen a vágtát a magyar huszárság emlékének szentelték, emellett fő célja a nemzeti hagyományok ápolása, a kapcsolatteremtés, „hídépítés” a települések és a lakosaik között. Az egyesület és a Nemzeti Lovaskultúra Központ ugyanezeket a célokat kitűzve ápolja és segíti a magyar lovas hagyományok terjesztését, közelebb hozva az embert a lovakhoz. Társadalmi szerepvállalásuk, hogy minél több gyermekkel és felnőttel ismertessék meg a lovak szeretetét, az érzést, amelyet a lovaglás és a lóval való foglalkozás jelent.

Az ÉrdFM 101.3 riportere Bányavölgyi Donáta kommunikációs munkatárssal beszélgetett a vágtáról, aki Érd színeiben versenyzőként is részt vesz a futamon.

– Az, hogy valamelyik város színeiben tudunk versenyezni, az mindig felemelő érzés. Én immár hetedik alkalommal indulok a Nemzeti Vágtán, már tavaly is Érd városát képviseltem. Remélem, hogy az érdi lakosok szurkolni fognak, mert én nagyon büszkén fogom vinni a Hősök terén a címerünket. A városok és falvak ünnepe lesz ez az első Érdi Vágta, de mivel mi rendező városként indulunk, így én már garantáltan versenyezhetek a Hősök terén – hangsúlyozta Bányavölgyi Donáta. Vele készült interjúnkat itt hallgathatják meg.


További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email