22_03_29_erdmost_nincskep

Ötször annyian vehetik igénybe a tanévkezdési támogatást

22_03_29_erdmost_nincskep

Ötször annyian vehetik igénybe a tanévkezdési támogatást

Már igényelhető a tanévkezdési támogatás. A kormány családvédelmi akciótervéhez csatlakozva az önkormányzat kibővíti a jogosultak körét, és idén mintegy ötször annyi diák és családja részesülhet a támogatásban, mint tavaly - jelentette be sajtótájékoztatóján T. Mészáros András polgármester.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Idén már gyermekenként egységesen tízezer forint tanévkezdési támogatásban részesülhetnek a családok (így egy kétgyermekes család húszezer, egy négygyermekes negyvenezer forintos támogatást kaphat).

A tanévkezdési támogatást az a család veheti igénybe, ahol az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a nyugdíjminimum 400 százalékát (azaz a 114 ezer forintot), és gyermeke bölcsődei, óvodai nevelésben vesz részt, vagy nappali oktatás munkarendje szerinti tanulmányokat folytat, vagy felsőoktatási intézmény nappali tagozatán tanul.

Mint a Humán Irodától megtudtuk, a tanévkezdési támogatást formanyomtatványon igényelhetik a szülők, mellékelve a jövedelem-, illetve az iskola-, illetve óvoda-, bölcsődelátogatási igazolást (felsőoktatásban a tanulói jogviszony igazolására van szükség).

Az igényléshez szükséges formanyomtatvány letölthető erre a linkre kattintva, és megtalálható a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán is. Az igénylőlapot benyújtani csak személyesen, a Humán Irodán, illetve az ügyfélszolgálaton lehet, félfogadási időben.

A tanévkezdési támogatás igénylésének határideje szeptember 30-a.

A tavalyi évben 380-an éltek ezzel a lehetőséggel, most, a jövedelemhatár jelentős csökkentésével várhatóan jóval többen igénylik majd ezt gyermekenként tízezer forintos önkormányzati támogatást.

(Képünk illusztráció)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email