22_03_29_erdmost_nincskep

Boksz: Sipos revánsot vett az egri vereségért

22_03_29_erdmost_nincskep

Boksz: Sipos revánsot vett az egri vereségért

Sipos Richárd megnyerte kategóriáját, míg Dragonya Dávid ezüstérmes lett az Érdi Box Klub ökölvívói közül a Mezőkövesden rendezett Matyó Kupán.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A rangos, nagy múltra visszatekintő viadalon ezúttal csak két érdi öklöző lépett szorítóba, miután a mozgalmas elmúlt két hónap után Dobrádi Zsolt, az ÉBK vezetőedzője pihenőt adott Szigetvári Bendegúznak.

Így az ifik 69 kilogrammos súlycsoportjában Dragonya Dávid, míg a juniorok 60 kilós mezőnyében Sipos Richárd húzott kesztyűt.

Dragonya kezdte a kétnapos viadalt érdi szempontból, aki a gyöngyösi Forgács Imrét egyhangú pontozással győzte le és jutott döntőbe. Ott aztán a Vasas SC válogatott öklözője, Kozák Renátó következett, akivel szemben azonban alulmaradt, így ezüstérmes lett.

– Most bokszolták a legjobbat, Dávid is folyamatosan fejlődik és amit mindig mondok, hogy önmagához képest kell előrelépnie, ami sikerült is – értékelte Dragonya Dávid teljesítményét Dobrádi Zsolt.

Sipos Richárd egyből a döntőben nyitott, ahol azzal a szombathelyi válogatottal, Oláh Vadász Zoltánnal csapott össze, akivel néhány hete az egri Bornemissza Emlékversenyen is megmérkőzött. Akkor egy szoros meccset vívtak, ám Dobrádi Zsolt úgy fogalmazott a mérkőzéssel kapcsolatban, hogy versenyzőjének jobban el kellett volna hinnie, hogy megnyeri a meccset és akkor sikerült is volna. Ezúttal Sipos elhitte, hogy nyerhet és Oláh Vadász Zoltánt legyőzve aranyérem került a nyakába.

– Úgy néz ki, hogy elhitte magáról, amit mondtunk neki az előző meccse után, nagyon céltudatosan készült. Várta, hogy visszavághasson, látszik, hogy fejben eldöntötte, hogy le akarja győzni az ellenfelét, illetve végrehajtotta a taktikai utasításokat és ennek is köszönhető, hogy nyerni tudott – mondta Sipos Richárd teljesítményéről az ÉBK vezetőedzője.

Az érdiek júliusban kisebb pihenőre térnek, de azért nagyon nem dőlnek hátra, hiszen augusztusban és szeptemberben újabb versenyeken lépnek szorítóba, illetve ősszel már kezdődnek a korosztályos országos bajnokságok is.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email