22_03_29_erdmost_nincskep

Lezárult a Fácán óvoda építkezése

22_03_29_erdmost_nincskep

Lezárult a Fácán óvoda építkezése

Június 15-én lezárultak a Fácán Tagóvoda újjáépítési-kivitelezési munkái. A projektet a Magyar Állam és az Európai Unió vissza nem térítendő támogatásként 300 millió Ft-tal támogatja, ami az elszámolható költségek 100% -át jelenti az Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozásában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A vonatkozó rendeletek és előírások szerint az Érdi Kincses Óvoda Fácán Tagóvodájának FORFA épülete műszakilag elavult állapotban volt, felújítása nem lett volna gazdaságos. Az épület szerkezete és kialakítása nem felelt meg az elvárásoknak. A hatályos előírások minimumfeltételeit az épület nem volt képes teljesíteni.

 A fenti állapot orvoslására Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be 2016. június 29-én a „Kisgyermeket nevelő szülők munkavállalási aktivitásának növelése” című VEKOP-6.1.1-15 kódszámú pályázati kiírásra.

A 2016. november 11-én kelt támogató levél alapján a Támogatási Szerződés 2016. december 07-én került aláírásra.

A kivitelezési munkálatok 2017. február 16-án indultak. Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata az Érd, 18223/8 helyrajzi számon a Fácánköz utca 3. 18223/3 helyrajzi számú ingatlan kiváltásával új óvoda építését valósította meg. Az új épületben 5 db 60m2-es csoportszoba került kialakításra. A csoportok önálló egységként kerültek kialakításra, mely a csoportszobából, mosdóból és öltözőből áll. Az egyes csoportok az öltözőn keresztül saját kertkapcsolattal rendelkeznek, és az épületrészek által közrefogott védett teraszokra nyílnak. Kialakításra került továbbá egy olyan összenyitható, többfunkciós tér, mely módot ad közösségi rendezvények megtartására. Az óvoda valamennyi funkciója akadálymentesen elérhetővé vált.  A projekt keretében eszközbeszerzés is megvalósult. A tételes eszközlista a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet alapján került összeállításra.

Bízunk benne, hogy további pályázati források elnyerésével folytathatjuk városunk intézményrendszerének fejlesztését.

(Sajtóközlemény)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email