22_03_29_erdmost_nincskep

Ifikre hangolva az Emma utcában

22_03_29_erdmost_nincskep

Ifikre hangolva az Emma utcában

Idén nyáron is változatos programokkal, kirándulásokkal várja a tiniket a Szociális Gondozó Központ Ifjúsági Információs és Tanácsadó Irodája keretében működő Ifiklub. Szerdán, a drogellenes világnap alkalmából egész délután különleges játékokat szerveznek, amire szeretettel várják a fiatalokat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Tizenegy éve szervezünk nyári programokat a gyerekeknek. A korábbi Parkoló program keretében alsó tagozatosokat, sőt, felügyelettel óvodásokat is fogadtunk – ezekből a gyerekekből mára tinédzserek lettek, akik most is visszajárnak hozzánk. Nyári programjainkra jellemzően tizennégy éves kortól várjuk a fiatalokat, de a fiatalabb, tizenkét-tizenhárom éves gyerekek előtt is nyitva áll az ajtónk – mondta tudósítónknak Rákosi Aglája szociálpedagógus.

A nyarat lézerharccal indították, és voltak egy drogprevenciós kiállításon is. Szinte minden hétre terveznek buszos vagy vonatos kirándulást, többek közt Visegrádra, a Da Vinci-kiállításra, az érdi Fundoklia-völgybe, illetve Gödöllőre. Lesz mozilátogatás, bowlingozás, és augusztusban egy drámapedagógiai hét is. A kirándulások, illetve az egyéb programok ingyenesek, a költségeket az önkormányzat támogatásából fedezi a Szociális Gondozó Központ.

A drogellenes világnapon, június 26-án déltől délután hat óráig különleges programokkal várja a gyerekeket az ifiklub, illetve a rendőrség. Csapatépítő és prevenciós játékokat szerveznek az érdeklődőknek, és fel lehet próbálni a „részegszemüveget” is.

A szerdai kirándulások mellett minden nap más-más program várja a fiatalokat: a hétfő a játékoké, a kedd a kézműves foglalkozásoké, csütörtökön filmet néznek a külön e célra kialakított tévészobában, pénteken pedig angol nyelvi játékokkal, beszélgetéssel tölthetik az időt a fiatalok. Természetesen semmi nem kötelező, aki egy kicsit elvonulna, vagy épp csocsózna a barátaival az előtérben, arra is van mód. A Emmai utcai épület csendes kertjében lehet kártyázni, sportolni, és mindig jut harapnivaló, frissítő is a gyerekeknek.

Az Ifiklubba nem kötelező minden nap eljönni, van, aki hetente kétszer-háromszor néz be, és csak egy-két óráig marad, de vannak olyanok is, akik itt töltik szinte az egész nyarat.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email